Cevap ya 16 ya da 1 cikiyormus. Ben 1 buldum, cunku "ayni oncelige sahip islemlerde hesaba soldan baslanir." diye bir sey ogrenmedim.

"Turk egitim sistemine gore hede mede" demisler. Ulkelere gore degisiyor mu ki kurallar?


tr.sputniknews.com

 

Cevap 16
Sorunun kaynağını tespit etmişsin aslında. Çarpma-bölme arasında işlem önceliği soldan sağa doğru gider. Bu kural evrenseldir.

takıl yani takmıyo belli

yanlış öğrenmişsiniz.

tabirimekruh

@tabirimekruh

Yanlis ogrenme yok aslinda, basbayagi ogrenmemisim ya da hatirlamiyorum. :D

dont eat me

ben 16 buldum. bu konuyu okulda öğrendiğimizi hatırlıyorum ama o zamanlar matematikten çok soğumuştum ve açıkçası anlamamıştım da. ben basbayağı dümdüz gidiyordum.

yani mesela parantez içi varsa önce onu yapıyorum. sonra dışarıda 8 bölü 2 kalmış mesela... önce çarpmak olmaz. parantez içini yaptık zaten. parantezden çıkıp hemen çarparsak ayıp olur. önce bi' 8/2 işlemini yap. orada 4 oldu. parantez içi de 4 çıktı. en son çarpcan onları. yaaa.

bu türban olayını çok garıştırdılar. böyleyken iyiydi de işte iki tane daha parantez geldi sonradan, kafam yandı. bıraktım. yakşamlar.

der meister

sorunun cevabı 1 dir
16 diyen matematik 4 işlem bilmiyordur.
eyyorlanmam bu kadar

bana her yer cehennem

Cevap net 1. 2 orada katsayı, çarpma işlemi değil.

vhdl

Valla ben de ısrarla 1 buluyorum. 2+2 yi yapınca parantez yok olmuyor ki, başındaki 2 çarpanı duruyor. Önce parantezi yok etmek iç güdüsü var bende.:)

Trene çelme atan adam

@tren

Vallahi ben de oyle dusundum. Oncelik parantezdeyse parantezi yok etmemiz lazim sanki. :D tabii ben matematik ozurluyum, emin olamiyorum.

dont eat me
1

mobil görünümden çık