Şu anda bilgisayar mühendisliğini seveceğimi düşünüyorum ama iş bulamama ihtimali korkutuyor beni.
Ek olarak, bilgisayar mühendisliği için ilk işe alımlarda yaş önemli bir faktör mü? Şu anda 20 yaşındayım.

bil muh. mu kaldi ya? yazilim okuyun yazilim.


yazılımcı olmak için bilgisayar mühendisliği okumak zorunda değilsiniz. bir sürü başka bölüm mezunu bu alanda çalışıyor. ayrıca bilgisayar mühendisliğini bitirseniz de asgari ücretle başlayacaksınız. kendinizi geliştirirseniz/gösterirseniz maaşınız artabilir.
ben olsam bir meslek kazandıran tıp/diş hekimliği/eczacılık gibi bir bölümü okuyup istersem yazılımcılık yapardım.


ben olsam değiştirmezdim. illa ki bilgisayarla ilgili bir şeyler yapmak istiyorsan yazılımı dışardan öğren. ileride tıp ve yazılımı beraber kullanabileceğin bir sektörde çalışabilirsin.


bir akrabamızın oğlu istanbul tıp'ı bırakıp boğaziçi bilgisayar mühendisliği'ne geçmişti. bildiğim kadarıyla her yönden doktordan kat be kat daha iyi şartlarda çalışıyor uluslarası bir şirkette.
doktorluk herkesin yapabileceği bir iş değil bence de.
hele hele sırf parası ve iş garantisi içinse asla yapılmaz. zira hangi mesleği yaparsanız yapın siz iyiyseniz ne işsiz kalırsınız ne de parasız.
sevmiyorsanız ve kendi potansiyelinizi bu bölümde gösteremeyip sıradan bir doktor olup bir ilaç yazma makinesine dönüşecekseniz bence bırakın.
ancak her zaman şunu derim bizim ülkede tıp büyük ölçüde gelecek kaygısını tolere etmek için tercih ediliyor. tıpkı bu bir sürü insanın memur olup iş garantisi elde etmek istemesi gibi.


ben senin yerinde olsam odtü bilgisayar için zorlayabilirdim. onun dışında yazılım işi için üniversite gereksiz gibi olsa da bence iyi bir okulun diploması farklı kapılar açabilir. mutlaka kod yazacaksın diye bir şey yok. ayrıca şu sayısal vizyonsuzluğundan kurtulun. tıp okuyorsan boğaziçi işletmeye rahat girersin. onu da düşün derim. güzel paralar kazandırabilecek bir bölüm.


tibbi birakma!


tıp devam. git aöf ten bilgisayar programcılığı falan oku müh geçisi olan. tıp bitince dgs ile zıplarsın.


bilgisayar mühendisliği okuyup işsiz kalmazsın ama hacettepe iyi bir okul değil ben söyliyim. yani öyle odtü boğaziçi itü gibi bir seviye bekleme. bunlar tutmuyorsa yıldız'ı öneririm. şu an bilgisayar ve elektronik piyasada en çok gideri olan bölümler.
