Önlemenin bir yolu yok mu? Genetik derseniz 45 yasinda olup tek tel beyaz saci olmayan kisinin benden neyi fazla? Cinkosu mu, potasyum demiri mi, d vitamini mi?

Rahmetli babam kemoterapi gorurken beyaz saclari siyahlamaya baslamisti. Demek ki bunun geri donusu var ama henuz tam olarak bulunamadi cozumu.


 

dökülüp kel kalmasından iyidir.

Neill

Boşver abi, seni benim saçı dökülen arkadaşla tanıştırayım. Keşke beyaz olsaydı da dökülmeseydi diye sabaha kadar konuşur içini rahatlatır :D

eazy

verdiğiniz örnek çok ilginç. soruya verilecek olan ve yukarıdaki gibi saçma sapan olmayan cevapları takip edeceğim.

violetsky

Sadece genetik değil, stres faktörü de çok etkin. Tıbben beyazın siyaha geri dönüşü şu an mümkün değil deniyor. Sarımsaklı yoğurt ve çörekotu(havanda dövülerek ve iyice ezilerek tüketilmesi gerekiyor) geciktiriyor.

Ayrıca beyazlaşan saçların dökülme ihtimali de çok az. Gelelim 45 yaşındaki adama:

Muhtemelen “tatminkâr” bir hayat yaşıyor. Dikkat edin zengin, mutlu, huzurlu ya da stressiz demedim; tatminkâr. Böylelerinin saçlarının orijinal rengiyle devam etmesinden öte çökük, kırışık olmayan dolgun bir cilde sahip yüzleri, canlı gözleri ve mütebessim ifadeleri de ekstradan var oluyor. Değil 45; 60 yaş üstü adamlar/kadınlar tanıyorum böyle.

levent bilgen

Biz ailecek beyaz sacli olmaya musaitiz. Caresi var mi bilmiyorum ama benim anneannemin 85 yasindan sonra beyazlari dokulup yerine siyah saclar cikmaya baslamisti.

nax

ibni Sina'nın her gün sarımsak yutan kişinin dört ayda saçları siyahlar, gibi bir ifadesi vardı. sabah aç karnına bir diş yutulacak, diyordu. deneyip yapanlar varmış, bence makul.
ezilmeden yutulduğu için çok hassas değilseniz koku da sıkıntı olmayabilir.

lovemyself
1

mobil görünümden çık