%43 engelli heyet raporu olan babam için devletin ya da özel şirketlerin sunduğu ne gibi avantajlar var?




 

çalışıyorsa gelir vergisi indiriminden faydalanır (çalışmıyor bakıma muhtaç ise onun bakımından sorumlu çalışan yararlanır). yaşadığı ev için emlak vergisi ödemez. su, cep telefonu, internet faturalarından indirimli yararlanabilir. belediye hizmetlerini (toplu taşıma, spor salonu, otopark) indirimli veya ücretsiz kullanabilir. thy'de de indirim var ama bileti acenteden almak gerekiyor, fiyat farkı nedeniyle de internetten normal almak bile daha ucuz oluyor genelde. şehirler arası otobüs firmaları da kontenjan dahilinde indirim yapıyor. müzeler ücretsiz (kültür bakanlığına bağlı olanların hepsi ücretsiz ve 1 refakatçi hakkı da var. bazı özel müzeler sadece indirim yapıyor). spor müsabakalarına ücretsiz bilet alabilir. işte bazı kitapevleri, restoranlar, kafeler, eğlence merkezleri vb. kendi inisiyatifleriyle indirimler yapıyor.

www.gib.gov.tr

nrmnm

özel şirketlerin sağladığı bir avantaj yok, fakat çalışan sayısının %3ü kadar engelli çalıştırma zorunlulukları var, dolayısıyla sadece kotayı doldurmak için engelli kadro alımı yapılıyor. iş bulmak bir tık daha kolay gibi düşünebilirsiniz.

benaslinda

oran yeterli olur mu bilemem ama, ücretsiz ulaşım, su faturasında indirim, hava limanı otoparkından ücretsiz faydalanma.

liberal

teşekkürler babam emekli ve bildiğim kadarıyla %40 oran yeterli olabiliyormuş

bugisme
1

mobil görünümden çık