bu yaz bir ara yunanistana gidip selanik yakinlarindaki bir kasabada zamaninda kadilik yapmis buyuk buyuk dedemin izini surmek istiyorum, boyle birsey daha once yapanlar nasil bir yol izledi? turkiye'den ayrilmadan yapmam gereken bir sey var mi? olumsuz bir durumla karsilasmamak icin dikkat etmem gereken bir sey var mi?




 

Önce devlet arşivlerinden mübadele tasfiye talepnamelerini bul. E-devletteki soyağacından selanik’in hangi vilayeti olduğuna ulaşabilirsin. Talepnameler selanik kavala vilayeti, sarışaban köyü uZunköprü mahallesinden tütüncü ismail oğlu musatafa şeklinde geçiyor. Bulduğun dosya numarası ile kağıthane de ki arşive gideceksin. Orada sana selanikten buraya gelirken dedene parmak bastırdıkları orada kayıtlı olan mallar tapu para gelirken yanında kimler vardı vs yi belirten evrakı verecekler. O kağıtta oradaki evin detaylı konumu yazabilir. Benimkinde var mesela.

goodman

soruya cevap değil özür dilerim ama ben de merak ettim, dedemler mübadelen önce trenle gelmek zorunda kalmışlar bulgaristan'dan , orada nereden göçtüklerini biliyorum yenipazar'dı,ben nasıl bir yol izleyebilirim ?

birfincankahvedahaisteyenadam

@birfincan biz e devlet bilgisini ve mezartasi bilgisini kullandik, simdi de goodmanin dedigi seyleri yapacagim turkiye'den gitmeden, en basitinden o bir fikir verebilir.

mavicorap
1

mobil görünümden çık