Sizce?

Bence cinsellik fix menü gibidir, ilişkinin diğer dinamiklerinin durumu cinselliği etkilememelidir.
Sıralama yapmamız gerekirse
1)saygı
2)güven
3)cinsellik


cinselliği ilişkinin bir yerine oturtmak biraz komik değil mi? yani ilişkide yemek yemeyi nereye oturtalım gibi bir şey bu. seviyorsan sevişirsin. bu kadar. cinsellik ilişkinin önüne nasıl geçebiliyor onu da anlamadım. önüne geçiyorsa o şey ilişki olmuyor. geride kalma kısmını da anlamadım.


Cinsellik ilişkinin merkezinde olmamalı ama tamamen geri plana atılmış da olmamalı


Cinselliğin ön planda olmasının ilişkiye ne gibi bir zararı olabilir ki? Biriyle en çok sevişirken zevk alıyorsan, oturup konuşmak o kadar zevk vermiyorsa bu ilişkinin sorunudur; demek ki birbirinizle çok uyumlu değilsiniz genel olarak. Cinselliği azaltarak ya da planlayarak bunun önüne geçemezsin. Akışına bıraktığında nasıl gittiği önemli yani.
Ama hem oturup güzelce konuştuğun hem de hunharca seviştiğin biriyle de sürekli sevişmek isteyebilirsin. Zaten bir süre sonra cinsel olarak eskisi kadar heyecan duymayacaksın, o zaman geriye kalan ilişkiye devam ettirmelikse edersin.
Yani kısaca ilişki yolunu buluyor. Sen sadece sevişeceğin biriyle beraber olmazsan cinsellik çok ön planda diye şikayet etmezsin. Ayrıca sağlıklı ilişkilerde başlangıçta cinsellik hep ön planda olmalıdır. İnsanların birbirini tanımasının en sağlıklı yollarından biri. Sen geri kalan konularda uyum olduğunu düşünüyorsan rahat ol, bi zaman sonra o denge kurulur.


her şey seks için olmamalı, ama seks de vazgeçilmez olmalı.
