[q]
(6) 

ankara simidi

absel #1367664
sokaktaki bir numara zaten de, sokaktakine lezzet olarak yakın hangi kafeler var bildiğiniz? necatibey de franchise olmayan bir simitçinin namını duymuştum ama hangisi bilemedim.




 

Sene 2002-2003. 6. Sınıftayım heralde. Dersaneden çıktıktan sonra izmir caddesindeki simit dünyasından sıcacık simit alıp durağa doğru yürürken yerdim. Oranın simidinden daha güzelini yıllardır yemedim. O zamanlar şimdiki gibi adım başı sıcak simit bulunmazdı. Ankara soğuğunda çok iyi gidiyodu.

(s)AINT

2003-2004 müş pardon. 8. Sınıf. Dersaneden sınıf arkadaşıma sordum

(s)AINT

@petrovna sizin kampüs?

absel

Kafes fırın sokaktakinden daha iyi. Adı istanbul simidi. Ankara simidinin pekmezi fazla hali.

giovanne

hocam açıkcası artık eski ankara simitleri kalmadı. yok hayır nostalji fetişi değil yaptığım. Örneğin ankara simidini diğer şehirlerdeki simitlerden ayıran şeylerden biri renginin daha koyu olmasıydı. Bunu sağlayan şey ise simit hamurunun pekmezden geçirilmesiydi. Ancak artık bu renk koyuluğunu pekmez yerine yapay şerbetle sağlıyorlar.

Bu şartlar altında önerebileceğim simitçi: Hamamönü simitçisi. Haftaiçi sabah 6-8 arası, haftasonu ise 8-10 arası giderek taşfırından çıkmış sıcak güzel simit yiyebilirsiniz.

babanaber

Ankara simidi değil ama güvenparkın arkasında bonellinin tereyağlı simidi de çok güzel.

curukturpkokusu
1

mobil görünümden çık