Kolayı çok seven bir adamım ama son zamanlarda aldığım hemen her kola (markayı yazmıyorum ama mavi kırmızı logolu olmayan olduğunu anlayın siz) bir öncekinden farklı asit ve tat oranına sahip gibi geliyor, hele üzerinde kırmızı kağıt yağıştırılmış mini cam şişeler var ki bildiğin meyve suyu kıvamında, ne gazı var ne keskinliği. Hadi havalar ısındı da kola tam soğumuyor acaba ondan mı diyerek artık içmeden yarım saat önce buzluk bölümüne koyup iyice soğutuyorum ama yok bir garip geliyor tadı asitsiz daha çok şekerli. Sadece ben mi böyle düşünüyorum, benim ağzımın mı tadı yok diye merak ettim.




 

coca-cola yıllar sonra beni pepsi'ci yapacak. eski burun yakan tat yok. sağlık yönetmelikleri vs. mi değişti ne oldu bilmiyorum ama kola zaten sağlıksız bir içecek. iyi yaptılar. tüketimimi baya kestim.

rosencruz

Bir şekersiz (zero) bağımlısı olarak. İsmi değiştiğinde tadı da değişti bu zero'nun.. Daha kötü hale geldi ama alıştık.. Asit meselesine gelince evet daha az asitli artık neden öyle bilmiyorum. Bir de bazı partilerde tat farklılığı var biraz ama düzeliyor bir sonraki partide..

onikionikibinonalti

Peki bu kadar insan farkındaysa belli ki üretimle ilgili bir sıkıntı var, bu firmanın yetkilisi, tadım uzmanı vs yok mu aga bu nedir demiyor mu? Sözlüğe de bakınca son yorumların bazıları tadının bozulduğu yönünde gibi. Evet zararlı evet en güzeli hiç içmemek ama sonuçta yıllardır tercih ettiğimiz içtiğimiz bir ürün.

solo

Olay baya bi yaygınmış az biraz araştırmak yeterliymiş hemen herkes aynı dertten muzdarip gibi

www.sikayetvar.com

solo

Nadiren kola içiyorum ama ben de geçenlerde bir asitsizlik hissettim; hatta paranoya yaptım acaba kapağı açılmış şişe mi getirdiler diye.

marla is in my head

O eski tadi artık mavi kirmizi logosu olan veriyor. Digeri cop suyu oldu.

deveyi diken adamin ta kendisi

tanrım bu geyik ne zaman bitecek...

kolanın tadı muhtemelen bir kez değişmiştir o da gerçek şekerden glikoz/mısır şurubuna geçişte falan yaşanmıştır. onu da algılayabileni tebrik etmek lazım.

tat alma duyusu yalnız tattığınız şeye değil sizin ağzınızın o andaki kimyasal/ fiziksel yapısına göre de değişir. bu nedenle degüstatörler ağızlarına hayat boyu çok iyi bakarlar.

bohr atom modeli

pepsiye geçtim ben pepsi daha alfa bi tat bırakıyor gazlı böyle lıkır lıkır buz gibi içiyorsun falan böyle

avatar is back
1

mobil görünümden çık