Bir de, "yaparsın koçum" tarzında gaza getirirseniz çok memnun olurum :) Teşekkürler.

Onları okursan çok güzel şeyler öğrenirsin. Bir kısmını unutursun kısa vadede. Ama tusa yararı kısıtlı olur. Yani olur da, tus kitapları gibi hedefe yönelik değil bütün patolojiyi anlatmaya çalıştığı için okyanusta kendini kaybedersin.
Amaa
Çok kitap kurduyum, fotografik hafızam var, stajlara kurullara bile referans textbooktan çalışan bir cengaverim dersen çalış tabi.


Varsa patofizyoloji,
yoksa tüm ama tüm semptomları öğren, bil. Çok yok zati.
Bir de anamnezi 4. Sınıf sonunda almasını bilmeyenler vardı,(çocuk olmuş dana kadar, sezaryen mi diye soruyor, ilk soru olarak :)
onlardan olma, videolardan bence şimdiden bak, muayene yöntemlerine vs tiroid dalak asit, bunları bil, 4ü geçersin :)
Bizde tüm dönem püf noktalar, fm + anamnez öğretmeye gayret ettiler, teorik bilgiler zaten öğreniliyor ki çıkıyor sınav sonrası zaten.
Kısaca 4. Sınıf öğrencisi HL'yı fm+anamnez ile tanıyıp akla getirebilmeli, tedavisini, patolojisini sınava kadar bilse de yeterli.


masseter +1
Bir de bunlara her hocanın yaklaşımı farklı olabiliyor. Pratiklerde gözünü dört aç ve her hocanın önem verdiği yerleri öğren.
Bir de bazı şeylere bazı hocalar daha fazla önem verir. Örnek: hastanın sağından muayene etmedin diye fırça yiyebilir ya da kalabilirsin sözlüden.
