"Yağlar ile birlikte squat hareketine başlarsanız kalçanız, bacaklarınız çook kalın olur ve bacaklarınızdaki yumuşaklık gitmez. Sıkılaşmaz.. o yüzden yağların erimesi gerek."
Kısmen doğru, kısmen yanlış bir görüş.
Sırf yağ yakmak için yapılıyorsa squat yeterli değil. Diyet ve kardiyo ile yapılır bu iş.
Ama bacağı kalınlaştıracak kadar squat yapan insan da ölümüne squat yaparım, başka da bişey yapmam demiyorsa ve onca squatın yanında hayvan gibi beslenmiyorsa yağ yakıyor demektir.
kas dediğin şey kabaca o yağlar sayesinde oluşuyor.(elbette sadece yağlardan değil ama önemli bir etkisi var) tersten gidecek olursak kas dokulara yağ bağlamaya yatkın. şunu demek istiyorum kas dokuları en son yakılan şey. yani ilk önce o yağlar yakılıyor. sonra yakacak yağ vs. kalmazsa kasların eriyor.
profesyonel vücut geliştirme sporcuları dahi bildiğim kadarıyla bir noktaya kadar kaslanıp daha sonra bir dönem yağlanmaya bırakıyorlar kendilerini. bunu idmanları daha düşük seviyelere çekerek yapıyor olabilirler.
yeterli seviyede yağlandıktan sonra kas hacimlerini artırmak için yeniden abanıyorlar ağır idmanlara.
özet olarak evet sadece ağırlık, squat vs gibi çalışmalarla yağ yakabilirsiniz ama bunlar kas dokusuna dönüşecektir büyük ihtimalle. yani sıkılaşacaksınız ama kilo kaybetmeyeceksiniz ve kas kütleniz arttığı için daha da zor kilo vereceksiniz. hatta kas kütleniz sporu bıraktığınız zaman yağ bağlamaya yatkın olduğu için sporu bıraktığınız zaman yağlanacak ve daha çok kilolu olacaksınız.
olayın kabaca özeti budur.
Squat çalışmaya önce ya da sonra başlaman bu anlamda bir şeyi değiştirmez. Ama ne kadar erken başlarsan yağ yakımını da o kadar erken hızlandırmış olursun.
en iyi kardiyovasküler çalışma, ağırlık antrenmanıdır. olabildiğince ana kas gruplarını çalıştıran bileşik egzerisizler yaparak çok etkili yağ yakabilir aynı zamanda kas gelişimi sağlayabilirsiniz. aşağıdaki linkten detaylı bilgi edinebilirsiniz.
bir not: yağ kasa dönüşmez.
(git: www.agirsaglam.com)