Merhaba,
1.5 yıldır kullandığım arabamın 2 yıllık garantisi gelecek martta bitiyor. Şimdi 1000 liraya +2 yıl veya 100 bin km'ye kadar uzatalım diye teklifte bulundular. Çok km yapmıyorum. 4 yılın sonunda ancak 50bin km'de olurum herhalde. telefon laptop gibi şeylerde garanti uzatma teklifleri bana hep para tuzağı gibi gelirdi ama arabada mantıklı gibi. Ne dersiniz?



 

garantiyi nasıl uzatıkkları önemli, mesela porsche'de teklif ettikleri şeyler çok saçmaydı, motor bloğunun çatlamasına karşı garrantiyi uzatıyoruz falan diyorlar. lan çatlarsa lanet olsun sizin markanıza zaten.

mercedeste de teklif ettiler, düzenli bakımlarını yaptırdığında 1 yıl hediye ediyorlar. üzerine para vermediğin için mantıklı mesela.

kapsamı önemli yani. her şeye karşı garanti aynen devam edecekse bence 1000 tl bir şey değil ben uzatırdım.

bir ileti paylastim

bence değmez. arabanın garantiden değişen en pahalı parçası o kadar değil, 1000 lirayı çöpe atmış olursunuz.

babilbaligi

motor yağı değiştiemeye enayi gibi 2000 lira isteyeceklerse başlarına çalsınlar o garantiyi. 5 yılda 10bin lira bakım parası veriyorsun zaten. sıfır araç almışsın neresi bozulacak da 10 bin liradan fazla masraf çıkaracak? olsa olsa silecek kolu bozulur.

50promil

arabaya 6 sene bir şey olmaz

bir soru sorcam

vag grubu ise kesin uzatın

burya

değmez. yeni araçlarda motor arızası diye bir şey kalmadı. vw grubuysa şanzımanda sıkıntı olabileceği için belki düşünülebilinir.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık