ademcik ameliyatı oldum, narkozlu. Ameliyat bitmişti ve doktor beni ismimi söyleyerek ve nefes al diyerek uyandırdı. "meyveparcaciklikadin nefes al x birkaç kere" acaba bu uyandırmak için bir yöntem mi, merak ediyorum?




 

evet. bana da nefes almiyorsun nefes al diyip durmuslardi

xvyz

bana demediler. belki bademcik ameliyatına özel bir durumdur?

sutlu nescafe

Beni de isimle uyandırmaya çalışıp, uyanmayınca tokatlamışlardı sjckskdk muhtemelen bilincin yerinde olup olmadığını anlamak için yapıyorlar

sytemofadownmanyagi

bademcik ameliyatina ozgu degil, 2 ameliyat oldum (bilek, kemik) ikisinde de bu sekilde nefes alma telkinleriyle uyandirildim.

xvyz

Ciddi bir beyin ameliyatından sonra beni de uyandırmak in konuşturmuşlar. Sordukları hiçbir şeye cevap vermemişim işim ve tuttuğum takım beşiktaş dışında :)

Anlayacağın genel bi durum. Doğrudan nefesle alakalı olduğunu sanmıyorum

silah taciri

nope, ameliyatta entübe oluorsunuz yani mekanik solunumu yaptırıyor çünkü verilen narkoz anestezik soluk alıp vermeyi durduruyor(deprese ediyor). Sizin uyanma anınız makineden ayrıldıktan hemen sonra oluyor, kendi başınıza nefes alıp verin diye hatırlatma o, uyandıran da muhtemelen anestezi teknikeridir, en iyi ihtimalle anestezi uzamanı belki getir götür yapan personel :)

masseter

ademcik ameliyatlarında öyle oluyor, ben de içimdeki ademi aldırırken aynısı olmuştu

vladimirdökümov
1

mobil görünümden çık