
Tüketim toplumu işte. Bir eşyayı tüketir gibi birbirimizi de tüketiyoruz. Alternatif de çok.


herkesin aklı başına geldi, evlenmenin nasıl dandik bi durum olduğunu farkettiler. bazıları daha hızlı farketti tabi


Kadınlar maddi özgürlük elde etti. Onun dışında yukarıdaki cevaba da katılıyorum.


eskiden ozellikle kadinlarin ekonomik ozgurlugu yoktu, ayrica elalem ne der baskisi vardi,
ama simdi kadinlarin da ekonomik ozgurluge sahip olmasiyla beraber kimse cok fazla katlanmiyor, basiyor g*tune tekmeyi


birey ön plana çıktı


Eskiden insanlar çeşitli sebeplerden boşanamıyordu:
— kadın erkeğe muhtaçtı
— aileler ne der
— çocuklar ortada kalacak
— kadın, anne evine gidemezdi
vs. vs.
Günümüzde kadınlar iş hayatına daha rahat girebiliyor, çalışıyor ve erkeğe muhtaç kalmadığı için de boşanabiliyor. Aileler boşanmaya eskisi gibi yabancı değil. Kadın aile evine gitmese bile çocuğuyla yeni bir eve çıkabiliyor.


İnsan saçma sapan sebeplerden değil, doğru insanı bulduğundan emin olduktan sonra evlenmeli.
Sonrasında ortaya çıkabilecek aksaklıklara da sonuna kadar göğüs germeli.
Ama insanlar, aşk meşk vesaire saçma sapan nedenlerden evlenip, yukarıda sayılan sebeplerden tahammül eşiği düşüklüğü ile ileriyi görememe sonucu boşanıyorlar.
Sonraki hayatlarında, hele de bir ya da birkaç çocuk var ise asla hiçbir şey olması gerektiği gibi olmuyor ve son pişmanlık fayda etmiyor.


cause they can diyerek üstteki arkadaşlara katılıyorum.
@sameidiot'a katılarak; toplumlardaki-batıda çok daha fazla-bireysellik ön plana çıktığından dolayı herkes kendi menfaatini düşünür hale geldi. fakat bunda yanlış/kötü bir şey yok, sosyolojik olarak bu kavrama doğru bir yönelim mevcut.
bunun sebebi de çocukların yetiştiriliş tarzıyla alakalı. sürekli sen çok önemlisin, istesen her şeyi yapabilirsin, sen özelsin, sen muhteşemsin, prensessin, kralsın, adamsın, dibisin diye diye çocuklarda altyapılar böyle kuruldu.-batının ahlaksızlığını aldık lol-
e böyle olunca başlarım böyle işe en çok ben önemliyim lan diyince hem tartışmalar artıyor, hem tahammül sınırları asgariye düşüyor. evlilik kurumunun bağlayıcı kavramı olan "aile" kavramı da değerli bir şey olarak gözükmüyor. kazancının kaybından daha çok olduğunu düşünen insan gidiyor.
aşk, tutku, bağlılık evlilik için temel alınacak şeyler olmuyor-insanın doğası itibariyle duyguların geçiciliği prensibi- herkesin etrafında en az bir tane büyük aşkla evlenip ayrılan, ya da o aşktan eser kalmayan çiftler vardır.
evlilik ekonomik bir birliktir.
take it or leave it.
eyyorlamam bu kadar.


gerçekten severek evlenmiyor bi çoğu. ailelerin birbirlerine karşı entrikalarıda etkili olabilir


eskiden evlilik bir erkeğe yamanma sanatı idi .. şimdi kadınların ekonomik özgürlüğü var ,seçim yapıp değerlendirme özgürlüğüne ve sonra karar verip karar değiştirebilme lüksüne sahipler .. evlilik artık denenebilecek bir şey , yani her insan deneyebileceğini ve sonrasında uymazsa ayrılabileceğini düşünüyor .. bu noktadan hareketle diğer alternatiflere de hep açık oluyorlar evlilik boyunca . sonrasında bir kere daha deneme hakkını kendilerinde görüyorlar..
artık kız babaları da eskiye göre daha medeni, kızım mutlu olsun fikrine daha açıklar..
eskiden kız boşanmak istediğinde kocasından değil kendi ailesinden çekinirdi önce şimdi öyle değil ..ekonomisin düşünürdü artık parası var. iphone nasıl eskiyorsa evliliker de eskiyor ve yenisi ile değiştirilebiliyor, bu da kültür etkisi


İnsanların aklı başına geldi +1
İnsan ana babasına aynı çatı altında tahammül edemiyor. Ele nasıl etsin? İnsan en yorucu varlık.
