selamlar

10 parmak yazmaya niyetlendim ama q klavye ile beceremedim bir türlü. q klavye 10 parmak yazmaya uygun değil diyen de çok zaten. f klavye ile 3-4 kat daha kolaymış. ama benim sorunum kullandığım dil ingilizce. f klavye ile ingilizce yazmak abes olur mu?


 

"f klavye ile 3-4 kat daha kolaymış"

en az 10 kat yav

vladimirdökümov

F klavye ile Türkçe yazmak kolay olabilir ancak yazılım için aynı şeyi söylemek pek doğru olmaz. Sonuçta yazılımda türkçe kelimelerin harf dizilişinden bambaşka bir dizilim kullanıyorsunuz.

Bırakın f klavyeyi, yazılım konusunda tamamen ingilizce klavye kullanmak bana çok daha kolay geliyor. Çok kullanılan (; || " gibi) özel karakterlerin yazımının daha kolay olması sebebiyle.

talasas

Anadili İngilizce olanların asıl klavyesi Q klavye değil zaten. Dothrak klavye. Dothrak klavye daktilolarda kullanılırken sık kullanılan harfler yan yana olunca sürekli hata yapıldığı için bu harflerin birbirinden daha uzakta olduğu Q klavye geliştirilmiş. Dothrak klavye bulun İngilizceyi en hızlı şekilde yazabilmek için.

Q klavyede gayet hızlı yazan biri olarak söylüyorum ki bence alışkanlık işi bu. Kendimi bildim bileli Q klavye kullanıyorum, şimdi f klavyeye gecsem aynı hıza ulaşmak için çok vakit harcamam gerekir.

black holes in the sky

@black holes, Dvorak.

şahsen ben high valyrian klavyede daha rahat ediyorum.

celeron 300a
1

mobil görünümden çık