2- cezveyle su kaynatırken, su kaynadığında cezveyle o çizince su fokurdamayı kesiyor. ocakla temas halindeyken sapından tutup ufak bir o çiziyorum. fokurdama neden duruyor?

@point gündüz gidiyorum ve terlememek mümkün değil ayrıca bol yokuşlu. o mesafeyi emekleyerek de gitsem koşsam da aynı işlemleri uygulayacağım.


yüzey gerilimi, buhar basıncı ve atmosferik basınç kaynama üzerinde etkileri olan parametreler. pürüzlü yüzeylerde su yüzeye daha zor tutunduğundan dolayı yüzeyle olan bağ yapısının kopması daha kolay. bu yüzden mesela kolayı bardağa döktüğünde veya bira olsun örnek, yükselen baloncuklar aynı noktadan devam ediyor. değişmiyor. bu kusurlu pürüzlü noktalar cezvede de var. hareket ettirilmediğinde su bu noktalardan (önce) kaynamaya başlıyor. ama sen cezveyi hareket ettirdiğinde yüzeydeki katmana türbülans eklemiş oluyorsun. ısı transferi de akışkan dinamiği de değişiyor. sistemin etropisini artırıp homojenize de etmiş oluyorsun. ayrıca cezveyi alev üzerinde gezdirdiğin için cezve daha az ısınıyor, çünkü alttan aynı noktaya ısı iletilmiyor. alev cezve üzerinde gezdirilmiş oluyor.


1- araba ile gidince yıkanma sıklığını bilmen lazım. Sonra bu ikisi arasındaki farkı alıp yıkanma maliyeti ile çarpman lazım.
Sonra da arabanın yıllık toplam masrafını hesaplayıp kıyaslamalısın. Muhtemelen yürümek daha ucuz olur.
2- ısı iletimini kesip yüzey alanını genişletip soğuttuğun için.


@sttc
ya ben tavsiye icin degilde, bu arkadas detayli sekilde ifade etmis. muhtesem. iste duyuru da gormek istedigimiz hareketler.
bilgine ve degerli yorumuna saglik.


kısa mesafeyi yürümek daha karlıdır, çünkü sağlıklıdır.
