Merhaba, üreticisi belli ve üretim izni vs olan bir gıda ürününü toptan alıp kendim daha ufak paketlerde satmak istiyorum. Bunun yolu yordamı nedir sizce?




 

şarkuterilerin yaptığı tam olarak bu değil mi zaten?
belki bir tanesine sorabilirsiniz.

teritori

ürüne bağlı, peynir vs gibi bir ürün ise, üretim izni paketlemeyi de kapsadığı için, yeniden paketleyerek satamazsın, bunu yapmak için gerekli dolum ve paket şartlarını sağlaman ruhsat alman vs. gerekecektir. Ancak, şarküteri açarak, mağaza içerisinde satabilirsin, onun da kendine göre izin belgeleri var.
Söz konusu ürün zaten pakete ihtiyacı olmayan sebze meyve vs ise, o zaman yapabilirsin ama hal yasasına bakman gerekir. vs. vs. vs.

cursor

@cursor merhaba, kurutulmuş ürünler (domates, patlıcan gibi), baharatlar, tuz vb. bozulmayacak ürünler için, toptan üreticiden alıp üretim iznim olmadan paketleyebilir miyim?

calmdown

Gıda ile ilgili herhangi bir ambalaj, paketleme işlemi için izin alınması, ruhsat alınması gerekmektedir. Bu konuda hem gıda kodeksi paketleme etiket kuralları, hem de tarım orman bakanlığı yönetmelikleri incelenmelidir.
en iyisi gidin il gıda müdürlüğüne görüşün. izinsiz yapan yerler elbet vardır, ancak kurallar gereği yasak olan bir durum.
Bu arada, üretim ile ilgili bir işlem yapmayacağınız için, üretim değil de işleme, paketleme izni almanız gerekecektir.

cursor
1

mobil görünümden çık