Alt yapıda veya ankastrede problem var (uzun ve karışık bir hikaye) ev sahibi dedi ki yaptıramazsak senin interneti bizim eve nakil ettirelim bizden de senin eve kablo ile taşıyalım. Mesafe 10 metre. Böylr bir şey mümkün mü? Mümkünse dezavantajları nelerdir?




 

mümkün diye okudum. yaptıranlar var. (kaynak: forumlar)


not: direkt telefon kablosunu iste. modemi onda bırakma salça olmasın.

Techsavvy

O da senin internetini kullanacak mı? Tek sıkıntı o olur (ve modemin/kontrolün onda olması)

Onun evinden seninkine ethernet kablosu çekersiniz, evde de router'a bağlayıp kablosuz sinyal yayarsın.

nhk ni youkosu

Benim neti kullanmayacak. Modemi benim eve takmam mümkün değil mi

kerkük zindanı

Mümkün fakat Wireless ve LAN kablosu ile bağlanacaksanız, 4-5 portlu modem ve access point ihtiyacı doğacak. Aslında bana kalırsa SuperBox internet daha cazip, altyapı derdi yok, port ihtiyacı yok, biraz tuzlu ama düşünülebilir.

Beherit

tek hat iki modem mi? olmaz.

hmpf

Yan evden sizin eve ethernet kablosu çekeceğinize telefon kablosu çekip modemi kendi evinize niye koymuyorsunuz ?

talasas

senin evinde altyapı yoksa ev sahibinin evinde de olmaması gerekmiyor mu?
altyapı sıkıntısı hiçbirşekilde çözemiyorsan turkcell superbox 20 mbit 99 TL'ye alabilirsin.

rahmi pinkfloydoglu

@talasas benim kafamda o var zaten hocam bu işlerden anlamadığım için sorayım dedim yine de

kerkük zindanı

@rahmi, hocam alt yapı var ama problemli. Zaten öncelik problemi çözmeye çalışmak. Ama kaç zamandır halledemedik

kerkük zindanı

altyapı problemi sadece sizin evinizde (bu nasıl olur bilmiyorum, altyapı ise onda da problem olması gerek, garip) ise; apartmanın içindeki telefon kutusunda boş slot varsa komşuya ikinci bir telefon hattı üzerinden bağlantı verilip onun evinden size telefon kablosuyla hattı getirir takarsınız da, altyapı problemi varsa ona da ikinci hattı bağlayabileceklerini sanmıyorum.

gkhncnzdgn

hocam ev apartmanda değil, müstakil ev, site içinde ama ayrı bahçesi olan müstakil evler var.

kerkük zindanı
1

mobil görünümden çık