gün geçrikçe saçmalayan (deli gibi ısınıp kendini kapatmak, internete bağlanmamak, durduk yere kitlenmek) sevgili bilgisayarımı garantisi bitmeden bi göstereyim dedim. mecidiyeköydeki toshiba center'a götüreceğim. garantisi var ama, fatura allah bilir nerede. seri numarasından filan çıkar mı?

bir de bunun işi hallolana kadar bilgisayar verirler mi bana belirli bir ücret karşılığı filan? var mı böyle bir uygulama yapan yer? her işimi bilgisayardan hallediyorum bir yolunu bulmam lazım ama...


 

toshiba'nin boyle bir hizmeti yok sayet son zamanlarda yapmaya baslamadilarsa. normalde yasal olarak 15 is gunu gectikten sonra boyle bir talepte bulunabiliyorsunuz ama buna da uymuyorlar. bir yerlerden es dost bilgisayar bulmaniz gerekebilir. eskiden beko bayiileri bilgisayar kiraliyorlardi, hala devam ediyorlarsa oradan belki bir sans.

bunun disinda fatura isteyebilirler. sayet online olarak bir internet sitesinden aldiysaniz faturanin bir kopyasini cok rahat elde edebilirsiniz. yok dukkandan satin aldiysaniz zor biraz o is. aldiginiz tarihi hatirlamaniz gerekebilir.

entrapmen

ben aldığım dükkana götürdüydüm fatura falan da göstermeden, direk olarak bunun ana kartı yandı diyerek. aldı adam, ertesi gün yollamış, 28 gün sonra da(iş günü değil) haber etti gittim aldım. tabi benim bilgisayarı aldığım yer, daha önce de kendisinden epey alışveriş yaptığımdan ötürü bana kıyak geçmiş olabilir, bilemeyecem orasını. ama sağolsun al bununla idare et diyerekten herhangi bir bilgisayar verme girişimi olmadı.

xeuszt
1

mobil görünümden çık