Ben Dostoyevski'nin çoğu eserini, İhsan Oktay Anar'ın ise tüm eserlerini okudum.
Dostoyevski'nin gerçekçi dilini ve hayata dair tespitlerinden ötürü seviyorum. İhsan Oktay Anar'ın ise felsefik ve masalsı dili harmanlamasını seviyorum örneğin.
Sizin yazarlar kimler? Neden onu okumalıyım?
Türkiye'den Tanpınar, Oğuz Atay ve Orhan Pamuk'un tüm kitaplarını okudum. Birbirlerini tamamlıyorlar bence. Türkiye'nin hakim kültürüne dair çok şey öğrendim bu üç isimden.
sabahattin ali nin tüm kitaplarını bu kadar popüler olmadan okumuştum(10 sene önce) . Anadolu insanının içten ve samimi hikayesini o dönemin gözlemleriyle anlatıyor.
vedat türkali ve orhan pamuk.
Louise L. Hay.
İhsan Oktay Anar - Tüm kitaplarını en az 2-3 kere okudum. Noktası virgülüne kadar bilsem bile her seferinde çok ince yeni detaylar farkediyorum.
Ursula Le Guin - Çoğu kitabını okudum, çok başarılı bir fantastik / bilimkurgu yazarı. Sade diline karşın öyle hoş yazmış ki beni çok etkiliyor. Su yudumlar gibi okuyorum.
Jose Mauro De Vasconselos - Şeker Portakalı ile başlamıştım, diğer kitaplarının da çoğunu okudum.
Aytmatov
Zweig
Sabahattin Ali
Ortak özellikleri samimi, içten ve duygu yüklü olmaları sayılabilir.
Oğuz Atay'ı tamamen okudum.
William Faulkner'i baya okudum ve araştırdım. Bilinç akışı denilen şeyi alıp öyle güzel biçimlendirmiş ki. Okuması zordur ama girebilen insan için harikadır.
Cesare Pavese'den de baya az kaldı okumadığım. Yaşama Uğraşı'nı okumuştum ilk olarak. Okuduktan sonra hayata olan bakışı beni çok etkiledi ve diğer kitaplarını da okumak istedim. Romanları çoğu zaman birbirine benziyor ama yaşama uğraşı gerçek bir başucu kitabı.
ihsan oktay anar ---güzel kurgu
hermann hesse - içe yolculuk
ilber ortaylı - tarih bilgisi artırma
dostoyevski.
Tanpınar, İhsan Oktay, Steinbeck
zülfü livaneli ve stefan zweig'ın çoğu kitabını okudum. bütün kitaplarını okuyacağım.
Bret Easton Ellis
- sait faik
- çehov
- kafka
- dostoyevski