Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır planladığım kamplı rotamı belirledim ancak fikirlerinize ihtiyacım var, saydığım rota üzerinde bildiğiniz güzel yerleri ve genel olarak kamp özelinde önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim çünkü böyle uzun soluklu kamp daha önce yapmadım. gerçi sıkıldığım yerlerde dinlenmek amaçlı butik otellerde de kalabilirim. Örneğin Olimpos'da Kadir'in Ağaç Evlerinde kalacağım. Rotamı şöyle planlıyorum; Ankara-İzmir(Alaçatı, Şirince,Seferihisar)-Bodrum-Marmaris(Akyaka)-Köyceğiz-Fethiye-Antalya üzerinden Burdur Salda Gölü-Ankara. Rota üzerindeki her tavsiyeye açığım, 14-27 Haziran tarihleri arasında yollardayım, siz de buralarda olursanız kamp ocağında güzel bir menemen yaparım size:)) şimdiden teşekkürler.




 

Akyaka taraflarında sedir adası var. Şimdi google map'te baktım sideyri adası yazıyor. Burayı sevmiştim. Belki günü birlik ziyaret edebilirsin.

bagcivan

Marmaris'te mavi pide'ye uğramanı öneririm. kahvaltısı müthiş.
selimiye'de de paprika'ya uğrayıp hashasli tatlilarindan yemeni öneririm.
yuvarlakcay yeşil vadi restorana da bakmak isteyebilirsin.
ciftlik'teki Rafet baba restoran da deger meze denemek istiyorsan menüsüyle oldukta hos.

aktur camping'n denizi müthişmiş, yer olmadıgı icin kalamamistik.
kumbuku, palamutbuku, hayitbuku de denize girilebilecek güzel yerlerden.
fethiye icin yanlış hatırlamıyorsam camp caretta kamp yeri oldukta güzeldi.

fakyoras

1. İzmirden kuşadası-davutlar’a geçip sevgi plajına beleşe çadır kurabilirsin; duş var, wc 1 lira, büfeler 2.5 liraya telefon şarj ediyor, yakınında migros var, plaj kum, günübirlik trekking veya yüzme amaçlı dilek yarımadasına geçilebilir. Tek sıkıntı günübirlikçiler.

2. Akyaka’da akyaka orman kampını biraz geçtikten sonrası çınar’a gelmeden (akbük yolunda) solda güzel bakir bi alan var. Şu sıralar bayram tatili nedeniyle kaynıyor olsa da bayram sonrası sakinleşir. Duş wc yok, en yakın market akyaka merkezde. Bu sıkıntılar haricinde güzel mekandır.

3. Marmaris Hisarönü-Orhaniye arasında kamp kurulabilecek güzel koylar var. Hisarönü son durağa da kurulabilir ama sağlam rüzgar alan bi yerdir, market yakın, kahvaltı/yemek/duş ve tuvalet ihtiyacını yakınındaki ela otelde karşılayabilirsin, halit abi yardımcı olur ve fiyatları makuldür. Markette ücretsiz telefonunu şarj edebilirsin. Günübirlik trekking olarak kızkumu’na yürünebilir. Reflektörlü yeleğin varsa iyi olur yürürken. Dolmuşlarla turgut şelalesine de gidebilirsin ama çok bi esprisi olan bi yer değil.

4. O bölgenin incisi selimiye köyüdür. Şelaleden sonra bozburun istikametine devam ederek ulaşabilirsin. Köyün sonunda cennet koyunun kıyısında bir plaj var. Oraya çadır kurabilirsin ama gündüz kaldırtabilirler. Selimiye merkezde bahtiyar restoranda 11-12 liraya denize sıfır tabldot yemek yiyebilirsin. Çevre koyları dolaşan güzel tekne turları da düzenleniyor selimiyede, kenan imirzalıoğlunun sattığı evi sor, herkes gösterir, onun önündeki tekne. Yemek dahil yaklaşık 100 lira.

5. Fethiye ölüdeniz faralya’da sahile çadır kurabilirsin. Sezonda işletmeler kolay kolay kurdurmazlar, kurdurmazlarsa kelebekler vadisine doğru devam edebilirsin. Aşağıdaki camping 100 lira olması lazım, hiç gerek yok, köydekilerden rica ettiğinde duş imkanı da sağlarlar çadır kurmana da izin verirler. Bahsettiğim yere ulaşman için kabak istikametinde ilerlemen gerekiyor.

Bu kadarla yetiniyorum çünkü 10 gün bu rotada yeterli, diğer türlü keyif alamazsın. Salda şart diyorsan onu da şöyle anlatayım; kamp yerleri ücretsiz, göl batık, yüzmeni tavsiye etmem. Çok fazla ölen oluyor. Tek bir işletme var çadır alanının kenarında belediyeye ait, çok kaliteli bi yer değil ama fiyatları da çok uçuk değil. Yerli maldiv falan hikaye, beyaz taşlardan bi kumsalı var. En son gittiğimde kıyıya bungalow inşaatları vardı, belki şu an komple ranta kurban gitmiş bile olabilir. Araban yoksa ulaşımı biraz sıkıntılı.

Akdenizdeki yerler için de bi başka zamanda ekleme yaparım belki, iyi tatiller.

Yazan:Yurtiçi/yurtdışı birçok yeri adımlamış biri.

bos dusunce balonu
1

mobil görünümden çık