Merhabalar,

10, 15 ya da 20 litre taze sıkılmış ve pastörize edilmiş, elma konsantresinden elde edilmemiş elma suyu arıyorum ama genelde belli markaların litrelik şişeleri satılıyor, 10 litre ve üzerinde satan bir yer bulamadım. İstanbul'da ya da internetten sipariş edebileceğim bir yer var mı?

Teşekkür ederim.

 

kusura bakma hocam cevap değil ama merak ettim. neden 10-20 lt?

bonanza

@bonanz, hard cider yapacağım.

gyroscope

Konsantre'nin ne sakıncası var ki? teorik olarak aynısının su oranı azaltılmışı değil mi? Piyasayadaki yüzde yüz meyve sularını da konsantreden yapıyorlar çoğunlukla.

prizmatik

@prizmatik elma konsantresinin tadı yok. konsantre meyve suları sulandırıldıktan sonra aromalar ilave ediliyor ve çeşitli koruyucular ekleniyor. litrelik şişeler halinde satılan paztörize elma suları var ama her yerde bulunmuyor. mesela torku taze bahçem.

gyroscope

pastorize edilmiş olması şart değilse makine alıp evde sıkmak daha ucuza gelir sanıyorum.

kamile necaset

@kamile necaset elma memleketinde elmanın kilosu olmuş 4 lira 5 lira. Hallerde de fiyat aynı. Litrelik şişe almak daha ucuza geliyor ve elma suyunu dezenfekte etmeme gerek kalmıyor.

gyroscope

torku tam olarak dediğinizi yapıyor. elmayı sıkıp suyunu filtreden geçirip pastörize edip satıyor. ama iki sorun var;

1- içinde çekirdek de olduğu için, cider yaparken tadı bozulabilir.

2- toplu halde nereden bulursunuz bilmem.

bir ara vinomarket apple cider kiti satıyordu. ben yapmıştım, gayet de güzel olmuştu. sanırım ithal konsantre gibi bir şeydi.

edit: şurada da elma şarabı yapımı için önerilmiş.

babilbaligi
1

mobil görünümden çık