

Merhaba ben bir fitness uygulaması yapıyorum. Fitnes hareketlerini video ve fotoğraf ve text şeklinde öğretecek.Uygulama internetsiz ortamda kullanısın diye herşeyi kısa hareket videolarınıda uygulamanın içine koydum.Şuan bacak kısmını bitirdim ve 30tane actvy oldu daha omuz var arka kol var var da var ve şuan boyut 520 mb bittiğinde 1 gb bile çıkabilir görünüyor.
Bunun bir sakıncası var mı uygulama ağır değil güzel çalışıyor.
Bukadar actvty kullanmadan nasıl yapabilirim.
Local html yani local webview kullanarak da yapabilirim tavsiye edermisiniz. ?

apk halini aldın mı hocam onun? apk hali daha düşük tutar. oldukça fazla fark eder.


@bidakikanizialicam merhaba apk aldım tabletten denedim 520 mb ve daha bacak bölümü bitti .Bu kadar çok activty kullanmak doğru mu ?Değilse başka ne yapabilirim.
Bir uygulama 1 gb olsa ne olur ?
Ben uygulamalara baktım google play bile 200 mb geçmiyor.Peki bir activty tekrar tekrar mı kullanıyorlar anlayamadım.
Birde derlerken bile 5 dk falan sürüyor.


1 video veya fotoğraf kaç mb ? 4-5 mb'lık fotolar yerine 900 kblık fotolar koyabilirsiniz video kalitesini düşürün daha az kaplar.


@kitik Merhaba videolar fazla yer kaplamıyor şuan 5 tane video var hepsi yarım dk kadar. Sorun activiy'nin çok olması galiba.


activity dediğiniz text dosyası kadar yer kaplar 20-30 kb yer kaplar.
sol kısımda activiylerden birine sağ tıklayıp "show in explorer" veya dosya dizinini gösteri tıklayın.
uygulamanın yüklü oldugu klasör açılacak. bir activiy'nin kaç kb oldugu veya foto ve videoların kaç mb olduğu orda yazar.


@kitik evet videolar çok yer yaplıyor.O zaman onları ben youtube'dan çekeyim interneti olmayanlarda resimlerden bakacak artık.Başka yolu yok.
O zaman şunu diyebilirmiyiz istediğimz kadar activty kullanabiliriz sorun olmaz.Bunu diyebilirmiyiz ?
Teşekkür ediyorum.


Boyut çok büyük. Açıkçası ben indirmezdim. Şöyle bir tavsiye verebilirim. Uygulama açıldığında opsiyonel bir downloader ekle. Kullanıcıya da eğer internetsiz kullanmak isterse download etmesini, aksi durumda uygulamanın internetsiz çalışmayacağını(veya bahsettiğin gibi resim de sunabilirsin) söyle. Kısaca kullanıcıya seçenek sunabilirsin.


@gozyakansakiz merhaba evet nike uygulaması öyle yapmış fakat onu nasıl yapacağımı bilmiyorum ilk sürüm videosuz olsun sonra öğrenince indirme tekniği ile yapacağım. Teşekkürler.
İndirme yöntemi konusunda tavsiye edebileceğin bir şey var mı firebase mi kullanmalıyım.


videolar gif mi?


@inekadam hayır gif değildi şuan videoları kaldırdım.çok yer tutuyor. gif denmedim tavsiye edermisin ?


tam tersi normalde gif daha çok yer tutar... webm'in mp4 karşısında daha az yer tutması lazım ama onu uygulamana entegre etmen ya da her cihaz oynatır mı bilmiyorum.


@inekadam video işini bıraktım şimdi fotoğrafları badybulding.com dan almıştım onlarda telif atabilirler o yüzden tekrar çekme yoluna gidicem işler karıştı.
Teşekkür ediyorum.
