nedir?




 

zarar gelmez diye düşündüğüm arkadaşlarıma güvenmek, bir de açık sözlü olmak.

geçerkenugradım

Acele etmemek gerektiği. Sakin bi şekilde beklemek gerektiği. Geriye çekilip olanları izleyip öyle yorumlamak gerektiği. Bi anlık öfkeyle hareket etmemek gerektiği.

(s)AINT

Kendi başında durmadigin hicbir ise girmemej

seyyar satıcı

Öncelik sırasıyla

-Bugünü yaşa
-Yarın için tedbir al
-Doğmak, çocuğunun isteği değili senin tercihindi. Ona iyi bir gelecek hazırlamakla mükellefsin.

Mirket

"Hiçbir köle efendisine yeterince yaranamaz ve tarih boyunca da asla yaranamamıştır. Köleliğe bir başladınız mı her zaman "daha fazlası" istenir" Emre Kongar'dan duymuştum ilk defa. Telefona da kaydettim, günde bir kere okurum.

Köle efendi düzlemini biraz açarsak: atıyorum birine iyilik yapıyorsun, kendinden fedakarlık, ödün vererek 10x lik iyilik ya da yardım yaptın, ama karşı taraf bunu x kadarlık algılıyor. Atıyorum İngiltere'ye gittin, gelirken bir sevdiğine hediye alıyorsun, 200-300 yıllık babadan oğula şemsiyeci dünyaca ünlü şemsiye dükkanından şemsiye alıp hediye ediyorsun, kaliteli, pahalı, evladiyelik. Karşı taraf diyorki içinden "getire getire şemsiye mi getirmiş ya burda daha kalitelisini, ucuzunu bulurduk bunun" Sen 10x lik bir iyilik yaptın, karşı tarafın gözünde bu x kadar. Yani sürekli karşıdakini, çevrendeki memnun etmek için yaşanmaz, yaşanmamalı.

speedy

yaşadığımız acımasız dünyada güçlü,sevgi dolu bir aileye sahip olmanın önemi.

hap var ot var

Bazı durumlarda o yolun sonunun nasıl olacağı az çok gözümüze sokuluyor aslında, onları görmezden gelmeyip ona göre davranmak gerekebiliyor. Uygulaması zor ama en önemli derslerden biri bu sanırım benim için.

aquarium

hayattan ders cikarmiyorum. insan kendisinden nasil ders cikarabilir ki?

Leonardo~Da~Vinci

hayatta (kimseye zarar vermeyen) çok istediğin şeyleri insanları önemsemeden yap , bir gün öleceksin

hopp

Israr etmeyeceksin arkadaş..Israr..

somon sosu

Az konus, mumkunse hic !

tunaktunaktun

Abi ile asla iş yapma!

solo
1

mobil görünümden çık