dün akşam epey bi burkuldu ayağım hatta kütürt diye ses de geldi. hemen kısa bi süre sonra tekrar burkuldu. şimdi biraz şişmiş durumda ve bazı hareketleri yaparken yürürken filan acıyor. eczaneye gidip ne istemek, napmak lazım? eczacıya da sorabilirim gerçi ama buradan da sorayım.




 

doktora gidin. bir tanıdığım aynı şekilde düştü, kırık yok dendi ama ağrısı ve şişlik geçmedi. sonra tendonları koptuğu anlaşıldı fizik tedavi görüyor şuan.

veritaslibertas

kırılmış olabilir şişse eğer. eczaneye gitmek yerine hastaneye gidin.

matilda

doku zedelenmesi olabilir yada en kötüsü çatlak.yürüdüğüne göre çatlak kırık olası değil.buzla ovalamak rahatlatır.merhem türevi bir ilaçla eczane iş görebilir.

natallica

Eczaneye değil ortopediye gidin. Basit burkulma olmayabilir, ben evde düştüm bileğim döndü ve tendon çıkığı bağ kopması vs olduğu için 6 ayda ancak iyileşti. Bir ay istirahat ve koltuk değnekleri ile geçirdim bu süreyi.

curukturpkokusu

bertilmiş de olabilir, kırık yoktu ama bu sebepten sol ayak bileğim 2 hafta alçıda kalmıştı. (doktora kalsa 4 hafta, ama yazdı ve çok sıkılıp, kendim sökmüştüm)

alçılık bir durum olabilir. acile gidip röntgen çektirin.

füt

kırık filan olduğunu sanmıyorum ya. yani ne biliyim yürüyorum filan dururken de ağrımıyor. bazı açılarda acı oluyor. neyse bakalım. öyle elimi kolumu sallayarak hastaneye gidemiyorum di mi, bi de ortopediden randevu almak lazım filan? acilde bakıyolar mı öyle ayağım burkuldu desem? bertilmek lafını da ilk defa duyuyorum.

tepedeki psychedelic adam

buraya yazdıklarınızı acildeki doktora anlatırsanız, röntgene yönlendirir. benimkinde çok şişmişti ve üzerine tam basamıyordum (ama kırık kadar da ağrım yoktu)

füt

Ayak bileğinizi burktunuz, ilk yapmanız gereken bir yerlerden buz bulmak, ayağın etrafına sabitlemek ve her nereye gideceksiniz yürümeden taksi/eş-dost çağırarak araçla gitmek. Ayağınızı yüksekte tutmak ve mümkünse 1 hafta koltuk değneği kullanmak.
Bilek burkulmalarında kemik dokuda kırık olmasa bile, anatomik pozisyonunun değişmesi sonucu eklem çıkığı, bağ dokuların zedelenmesi, tendon yaralanmaları meydana gelme ihtimali çok yüksek. Bu yüzden o bölgede şişlik oluşacak ve ilk müdahale ne kadar geç olursa iyileşme de o kadar uzayacak. Geçmiş olsun.

aylakadam

çatlama olduğundada ayak 1 hafta alçıda kalır.
doktora gidip röntgen çektirceksiniz

aslindasorunumpsikolojik

rahmetli babannem mercimeğe sarardı sıcak sıcak..

legalize marijuana

3 ay evvel ayak bilegimi burktum.Kirik cikik yoktu ancak yururken agri yapiyordu.Bende de catirt sesi gelmisti.Doktor hareketi kolaylastirici koruyucu protez vermisti.Protez olmadan yureyemiyordum ilk basta.Istikamet ortopedi olmali

turkuaz

mercimek? gerçekten mi :o

füt

marmara eah'de kaan ırgıt hocaya gösterin. bağlarda zedelenme, kopma veya kıkırdakta hasar olabilir.

baskabirsekildeolabilirdi
1

mobil görünümden çık