[q]
(4) 

Evlilk ve oturum izni

telaku #1358956
Merhaba,

Bir arkadasim Fransiz kiz arkadasi ile onumuzdeki ay Fransa’da evlenecekler.

Evlenecek beyefendi Fransa’da yasamayi dusunmuyor fakat buna ragmen oturum izni icin basvuruda bulunabiliyor mu? (Schengenle ugrasmamak adina)

Yani bir AB vatandasi ile evlenildigi ve Turkiye’de yasandigi taktirde direkt olarak oturum izni basvuru ve alma hakkina sahip olunabiliyor mu?

 

genellikle oturum izninin şartları arasında o ülkede belli bir zaman ikamet etme şartı aranıyor. fransa için aynı durumun geçerli olduğunu tahmin ediyorum.

zgrydn

ikameti oraya alıp oturma izni alabilir, burda oy verirken ya da işe girerken sıkıntı olur bi tek

bubirgüneşvakası

kesin olarak alamaz, esinin ya da kendisinin iki kisilik yasami fransa'da idame ettirecek kadar maas gostermesi gerekir (fransa'da calismasi gerekiyor), ev tutmasi lazim - ikamet isterler, vs. Avrupa'da baska bir ulkede yasasa bile Fransa'dan alamaz, yasadigi ulkeden alir. Tavsiyem, evlendikten sonra Esi uzerinden uzun sureli schengen vizesine basvursun, oyle bir vize turu var, EU esleri icin ucret vs. odenmiyor.

kassiopeia

aslinda cok basit.

türkiyede diledikleri gibi yasasinlar istiyorlarsa, fransiz vatandasi ise para göstermesine gerek olmadan diledigi gibi gidebilirler.

maas olayi vatandas olmayanlardan istenir(kesin bilgi). bir ülke vatandasinin esiyle görüsme hakki engellenemez en temel anayasal hak bu.

fransa icin vize uzun sürecektir 2-6 ay arasi, ama yunanistana yerlesmek isteseler 2 haftada vize alir eleman.

en kolay yöntem eleman yasamak istedigi ülkeye esi ile beraber alinmis ucak bileti ve otel kayitlarini gösterecek, cok bir belge gerekmeden schengen gezi vizesi alacaklar, sonra bu turist vizesiyle yasamak istedikleri ülkede belediyeye gidip ikamet alacak kadin, kadin ikametgah belgesinin formunu verdikten sonra erkek aynisini yapacak ve oturum vizesine basvuracak(kesin bilgi)

black fridayde bos kutuya talim eden adam
1

mobil görünümden çık