şimdi sorum şu: vücut bu parazitleri alsa dahi, bu tür komplikasyonların gerçekleşme olasılığı nedir? paraziti vücudumuz yenebilir mi? ya da bu parazitlerin bize bulaşma riski nedir?
teşekkürler.
evde beslediginiz kediye ic parazit asisi yaptirirsaniz bu riskten korunabilirsiniz.
parazitlerin bazilarina bagisiklikliginiz olabilir, bunu bilmek ya da bir yuzde vermek sanirim guc.
Ayrıca kedinin de dışkısında parazit olması gerekiyor her kedi dışkısından parazit olmuyor ev kedilerin de parazit olma ihtimali bence yok.
Kedinin parazit aşıları varsa sorun olmaz. Şöyle bir durum var, kedilerdeki tüy hastalık yapmaz, üzerindeki parazit yapar ama aşıları tamsa tüy yutmak sorun olmaz.
Toksoplazma tanı yöntemlerinin çeşitliliğine rağmen en sık kullanılan, kanda toksoplazmaya özgü antikorların aranmasıdır. Bu amaçla toksoplazma IgG ve toksoplazma IgM adlı antikorlar aranır. IgM geçirilmekte olan bir enfeksiyonu gösterirken, IgG genellikle daha önceden geçirilmiş bir enfeksiyonu gösterir. IgG’nin belli bir süre sonra alınan kanda arttığının gösterilmesi de yeni geçirilmiş, ya da geçirilmekte olan bir enfeksiyona işaret eder. Toksoplazma IgM antikorları bazı insanlarda enfeksiyon geçirldikten sonra aylar boyu pozitif kalabilmektedir.