Google store da yazarın kitaplarını 2 liraya sattıklarını gördüm e-kitap olarak. Peki birisi çıkıp bedavaya hazırlayıp satamaz mı bu telifsiz kitaplari?

kağıt ve baskı maliyeti?
telifle bitmiyor o iş.


Sabahattin Ali’nin kitapları 70 yılı doldurmadı, Sabahattin Ali’nin ölümünün üzerinden 70 yıl geçti, o nedenle bütün eserleri telifsiz olarak dağıtılabilir artık. Teoride e-kitabını ücretsiz dağıtabilirsiniz mesela ama yayınevlerinin kendi edisyonları üzerinde yayın hakları saklı olabilir, ondan emin değilim.
(Aynı şeyi orijinali Türkçe olmayan bir eserin çevirisi için sorsaydınız mesela, çeviri telifi olduğu için kafanıza göre dağıtamazsınız.)


E-kitaptan bahsediyorum


Mekanik hak
Dijital dagitim hakki.
Ayni sekilde mozart’in da telifi yok ama viyana filarmoni’nin icrasinin oldugu cd telifli. Ya da nota kitaplari telifli.


hazırlama maliyetleri sıfırsa olabilir.
tarama, dizgi, editor, grafik ve benzeri şeyler ücretsiz ise, neden olmasın.
