hani akıllı mı kısmında aslında köpekler ile karşılaştırılmasını merak ediyorum. 2 cinsi de besledim, hatta köpeklerle yaşadım 1 sene desem yeridir. köpek insanın ruh halinden anlamıyorsa şerefsizim. ama kedi öle değildi yada dikkat etmedim hatırlammıyorum :)

gerçi insanlar bile anlamıyor ama, kediler de duygularımızı anlarlar mı köpekler kadar?
üzüldüğümüzde gelip koynunuza giren kedi var mı? yada başka kediyi sevdiğiniz için trip atan? meraklar sözkonusu. ha yine sadece kedi-köpek ile de sınırlı kalmamalı.
not: yazının başıyla dötü birbirini tutmamış anlayışla karşılayın.
ha bir de bu arada; soru tipi bölümüne "kedi sorusu" açılırsa hiç şaşırmam :D

 

Erkek kedimiz dişi kediyi sevdiğimizde bazen sinirinden kusuyor (küsmüyor, direkt kusuyor). Kendisinin yemediği bir yiyeceği dişi kediye verdiğimiz zaman inadından gelip o da yiyor.

Maması bittiyse, suyu bittiyse, kumu kirlendiyse gelip burnumuzu ısırıyor. sevdirme konusunda ise tamamen kedilerin insafına kaldık. istediğinde gelir kucağınıza, sağını solunu kaşıtır, sevdirir. istemezse elinizde tutamazsınız.

Köpeklerle karşılaştırıldıklarında belki numara yaptırmak vs daha zor ama kesinlikle karakterleri var ve akıllı yaratıklar.

kimlanbu

bence kediler gayet aptal hayvanlar öyle insan halinden falan anlamazlar. kedi hiç beslemedim ama.

su an evde değilde dışarda beslediğimiz bi kedi nerdeyse dogdugundan beri biz bakıyoruz düzenli yemek falan veriyoruz vs. daha kediye bi kere dokunamadım ulan bu herif bana yemek veriyo bi sevdireyim kendimi bile demiyo köpekler hiç öyle mi. daha once korkmuş falan desen annesinin yanından ayrıldıgından beri biz besliyoruz.

genel olarakta hayvanlarda yunus ve maymunlar en zeki herhalde. :)belgeseller sagdan soldan duydugumuz gördüğümüz kadarıyla.

rurouni

peki sevdirme, alışma konusunda erkek kediler daha yabani değil mi?
akıl konusunda nasıl bu karşılaştırma?
bir de kedileri mama dışında ne ile besleyebiliriz?

dieselsingle2

bence kediler o kemal sunal filmlerindeki şener şen gibi köpekler de kemal sunal işte... kediler sürekli kurnaz modunda gezerler falan ama hikaye yani..

ve kesinlikle sizin ruhsal durumunuza göre size yaklaşabilirler.. ben normalde çok kendini sevdirmeyen kedimi ancak düşünceli biyerde otururken elimin altında buluyorum sanki rahatlamam icin inadını kırıp kendisinden fedakarlık yapıyomus gibi gelip sevdiriyo...

köpekler iyi bi dost kediler de vazgeçilmez gıcık ama sevilen arkadaşlar gibi :D

maxpainn

benim kedim kopegimden daha akilliydi ve kesinlikle cok iyi iletisimimiz vardi. uzgun oldugumda ya da bir yerim agridiginda benimle ilgilenir, kendisine bir sey soyledigimde kendi dilinde cevap verirdi. kizlara sirnassa bile ozellikle erkek arkadaslarim eve geldiginde onlari kacirmak icin elinden gelen her seyi yapardi. kapilari ve dolaplari acabiliyordu. benimle beraber misafirlige gider, ben cikana kadar kapida beklerdi ve sonra eve beraber donerdik. kardesimi dershaneden almaya giderken miyavlardi, arabanin kapisini acinca arabaya atlar bagajin oradaki penceresinden disariyi izlerdi. bizimle yasadigi 8 yil boyunca kendisinden nefret eden diger kardesimin odasinaysa hic girmedi.

kayranin kedisi

istediğim akıllı kedi kayranin kedisinin kedisi modeli :)

dieselsingle2

sadece şunu izle
icanhascheezburger.com

kahvegibi

erkek kedim daha sevecen ve sempatik... dişi ise biraz cool takılıyo... dişiler sanırım erkeklerden daha iyi durumdalar... erkek kedilerim hep dan-dun tiplerdi.. bu arada dişi bi halt yediginde mesela vazo düşürdü erkek kedi sese koşarak hemen olay mahalline kosuyo dişi de kacıyo ve ben bagırarak olay yeri incelemeye giderken dişi de sanki benimle birlikte oraya intikal etmiş gibi mırrrrrık! (-noluyo ya??) diyo... olay tabi erkegin üstüne kalıyo ama artık çözdüm olayı yemiyorum...

ayrıca kücükken bi kedim vardı... mesela yatak odasına atar kaçardım banyoda kapının arkasına saklanırdım.. miyavlayarak beni arardı.. bulunca mıırrkk!!! diyip kaçardı o saklanırdı... ama kolay yerlere girerdi ben de görmemiş gibi yapar gecerdim falan :)) cogu kimse inanmaz ama böyle saklambaç oynardık resmen... ve bi kedime de takla atmayı ögretmiştim.. kosarken taklaya vuruyodu hahah bence kedilere herseyi ögretebilirsiniz ama istedikleri zaman yaparlar ödülle falan iş yapmazlar... ulan yine cok yazdım..

maxpainn

"sadece kedi-köpek ile sınırlı kalmamalı" dediğiniz için, papağan örneğini vermek istiyorum.

israil'de yaşayan bir tanıdığım papağanı:

1) evdeki köpeği, evin babasının sesiyle çağırıyor. köpek kafesin oraya gelince, su kabından su fışkırtıyor hayvana. köpek sinirlenip havlayınca da, evin annesinden azar işitiyor, papağanı taciz ediyor diye.
2) israil'de oldukları için, siren çalınca, "emniyetli oda"ya geçiyorlar. papağan da yanlarında. tv'yi açıp olay geçene kadar bekliyorlar. ama biraz durulduklarında ve kendi aralarında konuşmaya başladıklarında, papağan tv'yi duyamadığı için "şşşt" diye susturuyor bunları.
3) evde kimse yokken eve biri gelip zili çalınca, papağan mütemadiyen "kimoo" diye bağırarak, gelenleri deli ediyor kapıda.

paylaşmak istedim...

cedilla

bunu da :)
www.youtube.com

p a t r i o t

kedi de, köpek de besledim, hatta tavşan, papağan, güvercin falan da besledim ki benim gördüğüm en akıllı canlılar kediler...

misal moralim bozuk olduğunda ki dışardan hiçbir şekilde göstermesem bile kedimin biri gelir yüzümü okşar patisiyle, öldürsen inmez üzerimden.
sevgilimden, diğer kedimden, defterden kitaptan bile kıskanır, diğer kediyi okşuyorsam onu dövmeye kalkar, pas vermezsem küser bir süre yanıma gelmez. göbeğine dokundurmayan hayvan 2 yaşından sonra diğer kedinin göbeği okşanıyor diye göbek sevdirir oldu.
artı isminin söylenişinden ne dendiğini anlar, soru sorarsın miyavlar cevap verir...
su bardağındaki suyun dibinde kalanları kafasıyla içemiyor diye patisini batırıp yalayacak kadar zeki...

bir diğer kedim çelik kapıyı açabiliyor, hem de öyle sırf koluna zıplayıp değil üstteki içeriden çevirilerek kapatılan kilidi çevirmeyi öğrendi, kapı koluna çıkıp kilidi çevirip kolun üzerinde zıplıyor...

bana kur yapmak için dudağıma ağzını sürten, üzerine saçımı yalayan kedi var yahu, resmen asılıyor hayvan :)
gel dersin koşar gelir, bekle dersin bekler, sana vericem birazdan yemeğini dersin gider mama kabının yanında oturur...
küçükken misal suyu kendileri sevmedikleri için, ben banyoya girince korkup panik yapıp banyo kapısının önünde çıkana kadar bağırırdı biri, annem ıslanıyor diye.
ilaçlı köftenin içindeki ilaç parçasını çıkartıp köfteyi yiyebilen hayvana zeki derim ben, varsın peşimde koşturmasın..

misal tavşanlar da adını öğreniyor. ben çok şaşırmıştım mükemmel hafızaları var.

ilse

karnım ağrıdığında tedavi eden bir kedim vardı.
kendilerine göre akıllılar, bence köpeklerden daha akıllılar. zaten köpeklerin kedilere müsvette olarak yaratıldığını düşünürüm hep. köpekleri sevmediğimden değil tabi.
şimdiki kedim mualla mahallenin en akıllı kedisi. görsen şaşarsın. :)
numara yapmamaları da yapamadıklarından değil karakterli gıcık şeyler olduklarından. yoksa zorlasan ne numaralar yaparlar.
ama tabi kedinin de akıllısı dangalağı var insan gibi :)
ayrıca ispiyoncu kedi de gördüm. evde bişi kırılırsa kimin yaptığını yüzüne bakıp miyavlayarak ispiyonluyodu annesine sinir şey :)
bzim mualla da çok konuşkan.
başkasına bişiler söyliim, iplemez ama muallaya nabyon len diyim hemmen mırrık :)

kediebesi

kedilere bulaşmadan önce mutlaka iki kere düşünmeliyiz.
www.dogwork.com

bir video da sırf ıslıkla yönetilen dünyanın bence en akıllı köpüşleri için gelsin :)
www.youtube.com

kediebesi

mualla ile ilgili bi hikaye daha anlatmak istiyorum.
mualla balkona gelir. kapı kapalıysa miyavlamaz, camı tırmalamaz. dışarıda duran tahta tütsülükleri alır ve yere atar. geldiği zaman kapı zili olarak onları kullanır. bi gün gizlendim, izledim. iki patisiyle tutuyo atıyo, sonra kapıya gelip bekliyo açılsın diye :)
ayrıca geçen hafta ölen köpeğimin de en yakın arkadaşıydı. ona mırıl mırıl sürünmeye bayılırdı. :/
veterinerin muayene tezgahında mırıldayarak ve ağzından salyalar akıtarak vetin eline doğru devrilen ve bu sevecenliği nedeniyle dik durmayı başaramayan aşk hastası gustave'ı da başka duyuruda anlatırım artık :P

köpeklere numara öğretirsin. kedilerse kendi keşfeder numaraları :)

kediebesi

www.youtube.com

compadrito
1

mobil görünümden çık