Başkasının yatırdığı parayı bize veriyor mu bu aletler yoksa ayrı bir kasada mı toplanıyor?




 

ayrı.

helenart

bence aynı. bir gün yapı krediden para çekicektim para kalmamıştı. arkamdaki adam ben yatırıcam ondan sonra bi daha dene demişti. o yatırdıktan sonra çekebilmiştim. yani buna bakarak aynı olduğu sonucunu çıkarıyorum.

bidakikanizialicam

ayrı olduğunu düşünüyorum para yatırıldığı halde para yok diyen bankamatiklere denk geldim.

edit:yapıkredi

basond

Ayrı genelde, aynı olanların da kullanıldığı oluyor ama 3-4 sene önce aynı kasayı kullananlar yeni olarak tanımlanıyordu bankacılar arasında. Bence ayrı kullanılması bazı yönlerden daha mantıklı.

atom karincanin torunu

Teb ve halk bankası'nda aynı. Bazen 5000 tl civarında çekim yapacağım zaman vermiyor miktarı, biraz oyalanıyorum bankamatiğin civarında, 3-4 kişi para yatırınca kalanını çekebiliyorum. Bu bankamatikler şubeye bağlı olanlar oluyor genelde.

synax

ATM'nin farklı modelleri var. Bankaların çoğu her iki modeli de birden kullandığı için X bankası şöyle Y bankası böyle denemez.

RTM ise tek kasa; BTM ise çift kasalıdır.

Nasıl anlaşılır?

Para yatırma ve çekme bölmesi tekse o RTM'dir. Yani yatırdığın parayı senden sonraki kişi çekebilir.

Buradan yatırın, buradan çekin diye ayrı ayrı ise BTMdir yani yatırdığın başka kasada durur.

lcha

kasa (çelik kasa) aynı. çekme ve yatırma cihazları ayrı da olabiliyor, aynı da olabiliyor (cash recycler). recycler olduğu durumda bazen biri bozulduğunda diğeri işlem yapabilsin diye bir tane recycler, bir tane de para çekme cihazı olabiliyor.

inheritance

Modeline göre ayrı veya aynı olabiliyor.

roket adam
1

mobil görünümden çık