Eşim için soruyorum, Temmuz'da Polonya'ya gidip, oradan Almanya'ya geçeceğiz. Benim İsviçre vatandaşlığım olduğu için, geçen sene İsviçre'den aldık vizeyi ve 1 yıllık multi verdiler. Önce İspanya'ya gittik Temmuz'da, sonra Şubat'ta da İsviçre'yi ziyaret ettik. Pasaport kontrolüne birlikte giriyoruz (EU sırasına), İspanya polisi neden İsviçre vizesi ile geldiniz demedi.

Şimdi yine İsviçre'den mi alsak, yoksa Polonya'dan mı bilemedim. Örneğin Almanya'da girişte sorun çıkarabiliyorlarmış başka ülkeden alınmış vizeye, Polonya nasıldır? Vize işleri konusunda tecrübesi olanlar ne önerirler?


 

Siz isvicre vatandasi oldugunuz icin bildigim kadariyla esiniz ucret odemeden sizin uzerinizden vize alabiliyor.dolayisiyla polisin soru sormamasi normal geldi bana. Bence isvicre'den alin.

kassiopeia

İsviçre'den almak daha mantıklı.

Arthur Dayne

isviçre'den alın. istikrarlı bir şekilde aynı ülkeden vize aldıkça verilen vize süreleri uzuyor 4-5. vizede. kanun kural değil ama, böyle gözlemledim sadece.

ek olarak eşinize isviçre'den oturma izni alamıyor musunuz? vize derdiniz olmazdı bu sayede.

taurina

Geçen interrail grubunda okudum. Bir teyzenin oğlu diş hekimiymiş, kızı da İsviçre'de oturuyormuş, oğluna vize vermemişler geri döneceğine inanmadıkları için. Size de aynısını yaparlar mı, bilmiyorum.

geçerkenugradım
1

mobil görünümden çık