yani genel olarak biliniyor bişeyler de mesela bi iş başvurusunda filan çalışmak istediğiniz departman kısmında "teknik bölümler (it, network)" diye geçiyor. şöyle bi bakıyorum database management'ını, data mining, web mining gibi şeyleri filan bunun içine koyarlarken işte network ve daha donanımsal şeyler de bunun içindeymiş gibi gösteriliyor. bunların hepsi buna mı dahil edilmiş durumda yoksa ben yanlış bişeylere mi baktım. asıl merak ettiğim bu mining departmanları buna mı dahil oluyor? şirketten şirkete değişir mi bu olaylar?

bi de sadece devlet üniversitesi olarak itü'de mi var. ararken baktım itü'nün bi sayfası denk geldi tezsiz yüksek lisans programı sayfasıymış mesela baktığım yer. bi bölümün hem tezsiz hem tezli yüksek lisan programı olmaz herhalde di mi bi üniversitede.
tezsiz ve tezli arasında tez yazmamk dışında ne fark vardır dicem ama giderek dallanıyor soru. yani avantajı, dezavantajı nedir gibi. burda kesiyim o zaman.

 

data mining yapan insan network, donanım, sistem vs. uğraşmaz. adı üstünde veri madenciliği. verilerle uğraşır. eli klavyeden başka bir şeye dokunmaz.

el magico

biliyorum data mining yapan insanın öyle şeylerle uğraşmayacağını da yine de data mining yapan bölüm it departmanına aitmiş gibi mi düşünülür onu soruyorum. yani data mining alanında çalışmak istiyorsam mesela ben evet öncelikli çalışmak istediğim departman olarak it'dir mi yazmalıyım.

tepedeki psychedelic adam

türkiye'de it isimli bölüm olmamasının nedeni baştan itibaren bunun elektronik mühendisliğinden devşirilmesi ve mühendislik gibi muamele görmesi. bizdeki bilgisayar mühendislikleri elin information technologies'ine denk.

uckac

data mining sadece it olarak düşünülemez bence. bankalar, sigorta firmaları yani finansla ilgili yerlere de çok uygun bir pozisyon. sektör olarak soruyorsan sadece it sektöründe değil yani kariyer. ama sonuçta it = bt = bilgi teknolojileri.

el magico
1

mobil görünümden çık