bu konuda aslında cahil olduğumu ve pek kullanmadığımı anlayacaksınızdır. acaba ziraat bankasında bulunan krediden gelen paramla internet üzerinden alışveriş yapabiliyor muyum? yani bi tek ordan para çekmek için gerekli olan bi kart var alakalı olarak. yoksa illa kredi kartı mı gerekir. ziraat bankası olmasa da herhangi bir bankada bulunan parayla alışveriş yapabilmek için kredi kartı mı gerekir illa. gerekmiyorsa nasıl kullanılabiliyor ordaki para?




 

illa kredi kartı gereklidir. sanal kart gibi uygulamalarda kullanabiliyor ama onun icin normal bi kredi kartı olması gerek bildigim kadarıyla.

rurouni

artık bir çok sitede kapıda ödeme var. o zaman banka kartı kullanabilirsiniz. internet şubesinden havale ile de ödeme yapmanız mümkün bir çok alışveriş sitesinde. yani kredi kartı şart değil. o eskidendi artık hepsi bitti. :)

krediden kastınız öğrenim kredisi mi peki?

canseven

evet öğrenim kredisinden bahsediyorum.

tepedeki psychedelic adam

o zaman dediğim gibi öğrenim kredisi için verilen banka kartını kapıda ödeme yapmak için kullanabilirsiniz. ancak içinde para olması gerekir. 1.000 liralık bir şey alıp öğrenim kredisi geldikçe ödesin diyorsanız bu olmaz.

bir kredi kartı edinin bence. öğrenciye kefilsiz kart veren bir çok banka var.

canseven

sizdeki kart debit kart. bazı bankalar debit kart üzerine de sanal kart açabiliyor, garanti yapıyor mesela ama ziraat'te var mıdır bilmem. eğer öyle imkanınız varsa yapabilirsiniz.

bu arada @canseven'in dediği gibi, öğrenciye kredi kartı veren bir çok banka var, max 20 güne alırsınız.

sanal uyku

ziraat normal hesaba sanal kart vermiyor, ama sanal kart almak için illa kredi kartı almaya da gerek yok. garanti'den öğrenci hesabı açtırın, aldığınız hesabın internet şubesine girip sanal kartınızı oluşturun, paranız kadar harcayın rahat olun. eğer yamulmuyorsam garanti öğrencilerden yıllık ücret de almıyor, en azından şimdiye kadar benden istemediler.

www.garanti.com.tr

ocanal
1

mobil görünümden çık