mesala benim; limon kolonyası kokusunu duyunca bayramlar aklıma geliyor, misafirliğe gittiğimize kolonyadan sonra çikolata verirlerdi o aklıma geliyor.
bir de masaj jeli kokusu gelince aklıma seks geliyor
sizin?

Evet.
Bazen şehir dışında, şehirler arası yolculuk molalarında islak toprak, ot, gubre, kokusu aklıma köydeki anilarimı getiriyor.
Yemek kokusu da aciktiriyor.


Ihlamur kokusu kreşimi hatırlatıyor


silgi kokusu ilkokulu getiriyor :)
hele arı maya oof


koku hafızası denen bir şey var, bu herkesin başına gelen çok normal bir şey.
bazı limon kolonyaları cenazeleri aklıma getirir, teyzem öldüğünde ortamda fenalaşan herkes eline koluna kolonya dökmüştü çünkü. ama bi markanınki var, o da aklıma direkt kusmuk getiriyor. g.tüyle içen bir arkadaşımız balkona kusunca masayı sandalyeyi sarhoşun yüzünü gözünü kolonya ile yıkamıştık, kokular karışıp iğrenç olmuştu.
matbaadan yeni çıkmış kuşe kağıda basılı dergi kokusu beni 1993 yılında karum'a götürür. çünkü o yaz tatilinde oralardan bir amiga dergisi almıştım, kokusu hafızaya işlenmiş demek ki.


yol kenarlarında otları temizliyolar ya makine ile. kesilen otun kokusu köyümü getiriyo aklıma.


ana duyu bu, herkesin aklına elbette geliyor bir şeyler. koku imzadir.


@kibritsuyu'unun dediği gibi koku hafızası deniyor buna. Herkeste olan bir şey.
Eskiden kullandığım parfümlerin kokusunu alınca hangi dönemde kullandıysam o zamana geri dönmüşüm gibi hissettiriyor.
Yumuşatıcı ve parfüm kokuları bazı insanları hatırlatıyor.
Bunlar dışında termoforların garip bir kokusu olur, o kokuyu çok severim nedense. Önce teyzemin evini sonra hafiflemiş ağrıyla uykuya dalmak üzere olmayı hatırlatıyor.


insanın en kuvvetli hafızası koku hafızası bence. bir koku ile istediğiniz zamana dönebilirsiniz


benim de kullandığım parfümler o zamanları aklıma getiriyor, özellikle lisede kullandığım şekerli bir parfüm. bir de yeni dökülmüş asfalt kokusu çocukluğumu aklıma getirir.
