Pikaçu gibiyim arkadaşlar. Dokunduğumu çarpıyorum. Aşırı bir elektrik var vücudumda,hissediyorum. Saçlarımla oynarken çatır çutur sesler geliyor. Ne yapabilirim?




 

Ayakkabılarını değiştirebiirsin. Ayakkabılarının tabanı kauçuk olabilir mı? Akış sağlanmayınca oluyor pikaçuluk.

velvetmorning

ben de böyleyim, sandalyeye dokununca bile elektrik çarpıyor. bakalım çözüm bulabilecek miyiz......

yuvarlanantencereninkapagi

Nerden akıl ettim ya da duydum bilmiyorum ama ben genelde elimi musluga tutuyorum birkaç saniye. Ya da saksi varsa parmagimi toprağa değdiriyorum.

Amaranta ursula

kıyafetlerinizden birinde sorun olabilir ya da oturduğunuz koltuk/sandalye gibi bir şeyde.

silver apple

Bir aralar bana da olmuştu bu durum. Vücutta biriken statik enerjinin dışavurumunu yaşıyorsun. Arada sırada topraklama yöntemini denemelisin. Böylelikle vücudun bu birikmiş fazla yükten arınır. Yukarıdaki çözümlere ek olarak stresten uzak durmaya çalış. Geçmiş olsun.

koparnickkk

Aşırı stres vardır kesin ve kesin söylüyorum en önemli nedeni stres. Geçen yıla kadar bende de vardı dokundugum her şeyi carpiyordum resmen. İş yerim aşırı stresliydi bu da bana ve hayatıma yansıyordu sonra bir doktorla konuştum neyi aşırı stres yapıyorsan, düşünüyorsan vazgeç dedi. isten ayrıldım, etrafımda beni olumsuz etkileyen insanlardan uzaklaştım. 10 aydir hiç yok.
Büyük ihtimalle stres altindasiniz.

kirmizipilotkalem

kirmizipilotkalem +1

bende de olur oyle. sinirli ve asabi oldugumda manav reyonundaki sebzeleri bile carpiyorum

rm

Birçok olayda olduğu gibi, vücuttaki elektriklenme hissini de, psikolojik bir duruma (strese) indirgeyip sonrasında bir takım moral açıklamalar yapmak, böyle bir komplike olayı doğuran olguları gözden kaçırmaya; hemen yapılması mümkün olan pratik çözümleri gözden kaçırmaya neden olur.

Her ne kadar 'vücuttaki elektriklenme hissi' sonuç itibariyle sinir sistemine, yani içimizdeki şeylere bağlı olarak gerçekleşir desek de, ve 'stres' de sinir sistemine bağlı olsa da, bu düz mantık, her stresli elektriklenme hissi yaşar ya da her elektriklenme hissi yaşayan streslidir anlamına gelmez. Çünkü bedenimiz çevreyle sürekli etkileşim hâlindedir. Vücuttaki elektriklenme olayında da bu geçerlidir: İnsan vücudu iletkendir. Örneğin, yünlü kıyafetler (sürtünmeden dolayı) vücuttaki elektrik yükünü arttırır. Bu elektrik yükü de toprağa iletilemezse (kauçuk ve plastik tabanlı ayakkabılar nedeniyle) vücuttaki gerilim artar ve iletken bir maddeyle ilk temasta karşı tarafa bir elektrik boşalması olur.
Ya da, gündelik hayatta elektronik cihazlardan maruz kalınan elektromanyetik dalgalar, başka bir deyişle maruz kalınan elektromanyetik kirlenme, bedende stres ve yoğunluğa (buna bir çözüm olarak düzenli ılık duş alınabilir) neden olur. Bu da vücutta elektriklenme hissine davetiye çıkarabilir. Ya da, mevsimsel bir neden olarak, kış ayları vücudun statik, yani durgun elektrikle yüklenmesine, yani vücudun yüzeyinde elektrik yükü birikmesine neden olur. Çünkü bu mevsimde havadaki su buharı diğer mevsimlere göre fazla olduğu için ve elektrik de havadaki su buharıyla daha iyi bir şekilde iletilir vs.

koparnickkk

Bir ekleme.

'Her elektriklenme yayaşayan streslidir' önermesiyle 'her stresli elektriklenme hissi yaşar' önermesi istatistiklerle, deneylerle falan karşılaştırılsa, 'her elektriklenme yaşayan streslidir' önermesi diğer önermeye göre daha geçerli olur. Yani stres ile elektriklenme arasında doğrudan bir ilişki kurulabildiği gibi dolaylı bir ilişki de, yani pozitif bir korelasyon da kurulabilir: Örneğin, elektriklenme hissi yaşayan bjr insanın bu durumdan dolayı stres yapıp duş yapmayı aksatması sonucunda vücudundaki elektrik yükünün dengelenmesine istemeden engel olması gibi.

koparnickkk
1

mobil görünümden çık