Ne demek? Sakal traşı için traş bıçağı bakıyorım da razorus.com dan bazı bıçaklar için çok agresif gibi terimler kullanıyorlar. Ne demek bu agresif traş??




 

Sitemizde gördüğünüz, "agresif” diye anılan ve yeni başlayanlara önermediğimiz bazı jiletli makineler var. Neden onlara agresif diyoruz? Çünkü o aletlerde jilet, koruma barından daha uzakta kalacak şekilde ayarlanmış ve jiletin yüzünüze temas edebildiği açı aralığı büyüktür. Yani jiletin koruma barına "gömük” olduğu, yumuşak huylu bir alette jilet yüzünüze 10 derecelik bir açı aralığında dokunabiliyorken, agresif bir alette bu aralık 30 dereceye kadar genişleyebiliyor. Bu da doğru açıyı bulduğunuzda cildinizin daha fazla jilet baskısına maruz kalması demek oluyor ve bastırma alışkanlığını henüz atamamışsanız tahrişe yol açıyor, tadınızı kaçırıyor. İşte bu nedenle yeni başlayanlara bu aletleri önermiyoruz.

ihanet kac kisilik

Bazı tıraş bıçaklarında jilet açıklığı fazla. Jilet direkt olarak yüze temas ediyor agresiflik arttıkça.

Yüzünü kesebilme ihtimalin daha yüksek.

Agresif olmayan bıçaklarda ise direkt temas eder ama makineyi %15 açıyla tutarsan temas eder. Bu da yüzü kesme ihtimalini azaltır.

Merkur 34c başlangıç için uygundur. 1.5 yıldır kullanıyorum. Rossman'dan da tıraş fırçası al. Arko tıraş sabunu da aldın mı tamamdır.

caletti

konudan bağımsız bu makinelerle uğraşmak bir yerden sonra sıkabilir. merakta bitebilir. faydaları için birşey demiyorum ama fusion ve mach 3 turbo bu makineler için iyi birer alternatif. yaprak jiletlerde eskisi kadar iyi değil deniliyor. tartışma çıkarmak gibi bi niyetim yok sinirlendirdiysem birini affola.

Topalordek
1

mobil görünümden çık