Üç aydır, kaslı bir vücuda sahip olma amacı gütmeden spor yapıyorum. He he yedik demeyin, cidden merdiven çıkarken nefes nefese kalmayayım, iki kulaçta gebermeyeyim diye.

Evde dumbbell ile dörder set göğüs, omuz, kol çalışmaları bildiğiniz. bilgilenmek adına izlediğim videolarda adamlar öküz gibi terliyor iki kaldırışta, normalde çok terlerim ama bende bir damla bile ter olmuyor spordan sonra. vücuda fazla yüklenmiyor muyuz yani şimdi? illa ertesi günü oramız buramız ağrıyacak şekilde, terleyecek kadar mı spor yapacağız?

kullandığım dumbbell'lar 10'ar kg, iki günde bir bu şekilde devam ediyorum. Ağırlık arttırılmalı mı?(cins: erkek, boy: 183, kilo: 70, yaş:29)

 

havalar ısındıkça terlemeye başlarsın

gezegen olan pluton

evet kendini zorlamakla oluyor ben sırt çalıştığımda hiç terlemezken omuz çalıştığımda su gibi terliyorum ki sırt kaslarının boyutu daha fazla ve daha fazla enerji harcadığım halde böyle oluyor.bir de setler arasında çok bekleme soğuyunca faydası azalıyor. ha ısınmadan olaya girişiyorda olabilirsin tabi

basond

Zorlaman lazım biraz. Ağırlığı ya da tekrarı artır.

diffarentiationation

supplement kullanabilirsin. kalp ve tansiyon benzeri hastalığın yoksa termojenik haplar terlemene yardımcı olur. ha yok ben buna para vermem diyorsan kahve iç.

false pretension

bir seti yaparken son 2-3 tekrarda fazla zorlanmıyorsan yanlış ağırlıkla çalışıyorsun.

chavezding

Amacının vücudu şekillendirmek değil de, tam olarak senin tabirinle"merdiven çıkarken nefes nefese kalmayayım, iki kulaçta gebermeyeyim diye" olduğunu söylüyorsun.

Bu durumda evdeki dumbbell'ları çöpe atıp bir kardiyo antrenman programı edinmelisin.

Mirket

eger amacin, merdiven cikarken, yuzeken vs hemen yorulmamaksa, agirlik degil kardiyo calisman lazim. ikisi birden olsun istiyorsan HIIT programlarina baslayabilirsin. hafiflerinden baslarsin zamanla fitligin arttikca programlari da artirirsin

crucio
1

mobil görünümden çık