özellikle orta asya yani türklerin kökenleri ile ilgili kitap/tez/araştırma tavsiyesi alabilir miyim? bilal'e anlatır gibi anlatan ve özellikle objektif olması tercih edilir. gereksiz övgüden uzak olsun mümkünse. öncelik türkçe kaynaklar ama ingilizce ve ya rusça da olabilir.




 

Ibrahim Kafesoglu, Turk Milli Kulturu, Otuken Yayinlari.

Bu isin piridir kendisi. Tamamen akademik, ciddi bir eserdir.

deveyi diken adamin ta kendisi

Dr. Ali GÜLER'in kitap ve makalelerine bakabilirsiniz, iletişime geçmeniz durumunda bu yayınların ücretsiz olarak size ulaşmasına yardımcı olabilir.

ve yarın, Ankara ATO kitap fuarında imza günü var, imkanınız varsa tanışmanızı tavsiye ederim.

avarel dalton

@avarel dalton, malesef 9000km kadar uzaktayım. öneriniz için teşekkürler.

tom creo

@tom creo
istersen kitapları gönderebilirim. ciddiyim.

avarel dalton

Bahaeddin Ögel, Erkin Ekrem, Ahmet Taşağıl, Talat Tekin gibi hocalara bakabirsin (İbrahim Kafesoglu yazılmış, guzel bir kaynak). Türk inanışları, mitoloji konuları için Jean-Paul roux, Fuzuli Bayat, yine Bahaeddin Ögel gibi isimler olabilir. Aklima ilk gelenler bunlar oldu, daha detaylı tarama için eski Türk tarihi bibliyografyalarına bakabilirsin.

Not: Bahaeddin Ögel'in kullandığı dil biraz eski, ağır gelebilir.

Mossy

denis sinor'un kitapları olabilir.
cambridge central asian history companion muydu neydi bir şey vardı, o olabilir.

inekadam

ahmet taşağıl - kök tengrinin çocukları
bir de kabalcı yayınlarından çıkan türklerin tarihi kitabı vardı.

theconqueror
1

mobil görünümden çık