[q]
(1) 

Nikah başvuru

staphyle #1340928
Merhabalar,
Ağustosun ilk haftası Sarıyer'de düğünümüz olacak, çift olarak Kadıköy'de ikamet ediyoruz, nikahımız da düğünde kıyılsın istiyoruz, bu durumda nereye başvurmamız gerekiyor? Bir de düğünden ne kadar süre önce başvuruyu tamamlamalıyız?



 

Merhaba,
Önce evraklarınızla Kadıköy'e gidip biz Sarıyer'de evlenmek istiyoruz diyerek izin belgesi alıyorsunuz. Sonra aldığınız evrakla Sarıyer'e nikah dairesine gidip başvuruyorsunuz. Aynı gün gidebilirsiniz. Yalnız şöyle bir durum var, bizim başımıza geldi. Bizim düğünümüz eylüldeydi bize haziranda gelin falan dediler ama aslında bizim başvurduğumuz semtte ikamet eden insanların başvuruları 1 ay önce başlamıştı. Düğünde nikah kıydırmayacak olsak gün bulamayacaktık.
Düğünden ne kadar süre önce tamamlamalısınız sorusunun cevabını bilmiyorum ama bir an önce almalısınız çünkü dezavantajlısınız sizden 1 ay önce kayıtlar alınmış oluyor. Özellikle popüler semtler çok çabuk doluyor. Kuzenim 1 ay kala buldu ama biz mesela 3 ay öncesinden başvurduğumuz halde (bize x tarihinde başlıyor dediler ve biz başvuruların başladığı gün gittik gün kalmaz diye)
Mutluluklar dilerim.

matilda
1

mobil görünümden çık