aile kurumu toplumu ayakta tutar deniliyor. giderek de bu kurumdan ve ağırlığından uzaklaşıyoruz toplum olarak ne yazık ki.

burda sizce öne sürülen tam olarak ne?


 

vasifsizligin kabuğa sokulmuş hali evlilik. en boş insana dahi bir ünvan, bir statü köpüğü verir. toplum dediğin şey kontrol edilmesi gereken kalabaliktir, bunu yapmanın yollarindan birisi de insanların yaşam şeklini tasarlamaktir. sistem öyle güzel işler ki toplum kendi kendini motive eder, ödüllendirir veya cezalandırır.

hasmetizm 2046

bunun örneği yok çünkü doğru değil, saçma sapan geleneklerle insanları kandırdılar yıllarca, aslolan bireydir, birey güçlüyse toplum da güçlüdür. Bugün en güçlü toplumlar yine birey olarak güçlü insanların olduğu toplumlar, örnekleri bir dünya.

gezegen olan pluton

Devlet desen mantikli da(romalilar bu kafayla devlet oluyor) toplum niye yikilsin? Cingeneler yikik mi simdi, tonla kabile yasami suren topluluk yikilmis mi? Araplar,kurtler?

acemi

Sosyoloji ve kamu yönetiminde gayet geçerlidir. Aslında hiç de uzaklaşmıyoruz.
Burada öne sürülen yapılan çocukların aileye mensup olması ve bakımının ailece karşılanması, yaşlılarında aynı şekilde ailece bakılması ve miras yolu ile mülkiyet aktarımı.

nedendir bilinmez

biz insana tek başına değer verirsek götü kalkıyor, insanı ancak bir kurum içinde değerli kılmamız lazım. en maliyetsiz kurum da aile. eğer insan bir kurum dışında da değerli olabildiğini fark ederse, devlet kurumuna olan sarsılmaz bağlılığı sarsılır, o zaman da "devlet babamdır, sever de döver de" demez. devlet de boku yer.

bence bu.

babilbaligi
1

mobil görünümden çık