talep olmadığı için kütüphane sayısı az kanısındayım
Bazı kütüphanelerde yer kapmak, kuyruğa girmek zorunda kalınıyor.
Bir yanda kan bekleyen hastalar varken Kızılay'ın depolarında kanların çürüdüğü; bir yanda öğretmensiz okullar varken atanamayan öğretmenlerin olduğu bir ülkede kütüphanelerde de bir ayarsızlık var. Mahalle aralarında, köşebaşlarında haberimizin bile olmadığı kütüphaneler var fakat kaynak sayıları yetersiz, ortam çalışmaya müsait değil. İsim yapmış popüler kütüphanelerde ise kaynaklar ve ortam fena değil. Dolayısıyla buralara yığılma oluyor. Halbuki tüm kütüphanelerde dengeli bir dağılım olsa, herkes mahallesindeki kütüphaneye gider misss gibi olur.
Düzgün çalışma alanı olmaması bence ülkenin en ciddi eksiklerinden birisi. Talep yok diyenler herhalde hayatlarında hiç kütüphane kapısından dönmediler. Mahalle arası kütüphaneleri denenlerinin çoğunun çalışma ortamı uygun değil.
olan kütüphaneleri millet kıraathanesine çevirmeye çalışılan bir ülkede kütüphanelerin ne kadar gereksiz görüldüğünü bi düşünmek lazım.
Kutuphanenin sadece ders calisma yeri olarak gorulmesi de ayri bi sacmalik, kutuphanelerin kulturel merkezler olmasi lazim sadece ders calisma yeri degil, ayrica duyuru kitap okunmamasi ile ilgili, kutuphanede ders calisilmasi degil.