Buzdolabımın dondurucusu derin dondurucu değil.
Bildiğim kadarıyla şu eski buzdolaplarının üst tarafındaki dondurucu bölüm derin dondurma yapmıyor. Derin dondurma olayı farklı bir şey. Yoksa yanılıyor muyum?

İşte bu eski tip dolabımın üst gözünde dondurduğum, buz tutmuş et ve sebzeler var. Yakında bir derin dondurucu alacağım. O donmuş besinleri derin dondurucuya aktarsam bir problem olur mu?

 

Çok yanlış gelmişsiniz, o tabir büyüklük açısından kullanılıyor. Hiçbir sıkıntı olmaz.


edit: lafımı yutuyorum, bu da bana dersin.

apdulera

derin dondurucu ile buzluk (eski buzdolaplarındaki dondurucu bölüm işte) çok farklı şeyler. buzlukta -5, -6 gibi dereceler söz konusuyken derin dondurucuda -18 ile -24 arası dereceler bulunur. yanılmıyorsun, derin dondurma olayı farklı bir şey.

besinlerle ilgili bir sorun çıkıp çıkmayacağını bir uzmana sor. bu ciddi bir konu.

tururo

Buzdolabının kullanma kılavuzunda besinlerin BUZLUK kısmında muhafaza sürelerini gösteren bir cizelge vardır ve süreler derin dondurucuya nazaran daha kısadır.
Aktarsanız bile o süreleri aşmamanızda fayda var.

Mirket

buzdolabının buzluğunu şimdi ölçtüm -18
derin dondurucular da aynı aralıkta yani mantık olarak aynılar.

n62

Ben yillar once olctmustum bizim buzdolabimi -26ydi. -5 olsa suyun donmasini cok uzun sure beklersiniz.

Derin ici derin demek.

acemi

Buzlukların yıldız derecelendirmesi oluyor

www.highspeedtraining.co.uk

Sanırsam 4 yıldız derin dondurucu oluyor ve 3aydan uzun süre saklayabiliyorsunuz. Yıldız azaldıkça bu süre azalıyor. Yeni Buzdolaplarının buzluk kısmı 4 yıldız oluyor ama eğer sizinki eski ise daha düşük olabilir.

Haldamir

derin dondurucuya, kurulumunun uzerinden 24 saat gecmeden aktarmayin.
dondurucu tam performansli calismaya baslasin, oyle yerlestirin icini.

yoksa koyacaginiz urunler de ic isiyi (ornegin -18 den -5e) bir miktar dusurecek. cunku toplu halde koyacaksiniz.

kisacasi buzluktan çıkardığınız urunun soguk zincirini kirmadiginiz surece kendisinden daha soguk bir yere almanizda sakinca olmaz.

balik kraker
1

mobil görünümden çık