Bir de bizim aileden annem ve ben olacak sadece. Karışık, standart aile içi durumlar. Yani ailenin anne tarafının erkeği görevi bende.
Ne takmam lazım? Annemin de takacağı şeyi ben alacağım. O ne takmalı?

Çeyrek ideal.
Annen de yarım.


Annen bilezik, sen çeyrek ya da yarım


ikiniz de bilezik


maddi durumunuza bağlı olarak değişir ama;
genel teamülü soruyorsanız; ikiniz de bilezik.
iş yerinden arkadaşa çeyrek takılıyor, çeyrek falan olmaz. hem akrabanız hem 1. dereceden.


ceyrek ne ya. fakir degilsen ceyrek takma.


tabi maddi duruma göre değişir de abisi gibi olan dayı, öğrenci filan değilse bir bilezik takmalı
anneanne çalışıyorsa o da bilezik.
asıl anneniz, eğer çalışan bir kadın değilse torununa kendiliğinden bir şey takmaz (genelde anneanne-babaannenin maaşı yoksa dede takıyor sadece, illa anneanne babaanne takacaksa da ablanız onun takacağı bileziği de alır, normali bu)
ha çalışıyorsa (maaşı varsa) ama o veya bu sebeple siz alacaksanız takısını, bu bambaşka. bu durumda yarım filan olur çünkü size de yazık.
ama ekşi bu konuda ayrı bir alem kimse 300 liralık ayakkabıyı beğenip giymez, herkes 15 bin lira maaş alıyor ama yeğene çeyrek takar buradakiler.


Dayının çeyrek takması sahiden biraz tuhaf olacaktir. Evlenen kuzenlerimi düşündüm de annem/ babam dayı, amca, teyze olarak en az bir bilezik takmışlardi.
O yüzden imkanınız varsa bilezik ya da ona eşdeğer bir şey takmanız en uygunu olur gibi. Anneniz için de aynısı geçerli bence.


Çeyrek falan diyor insanlar ya. Yuh.
İşin gücün yerindeyse bilezik tabii ki.


dayi bilezik takar. tabi durumu varsa. yoksa cani sagolsun. durumunuz kotuyse annenle kendi adina bir bilezik gotursen de olur


bizde dayı amca gibi büyükler bilezik takar. Durum müsait değilse tam altın -reşadiye vs almaya zorlariz kendimizi. Çeyrek küçük bir hediye. Annanenin geliri ile alakalı ancak yarım takmali o da. 2 bilezik ağır gelebilir size. Tek başına ağır olur.


babam; cumhuriyet ile başlamıştı öyle gitti. gelen geçene cumhuriyet taktı.(yiğenlerine)


Bilezik tabiki


Kesinlikle bilezik. Durumunuz varsa hatta üç telli. Anneniz için de geçerli bu durum


bizde dayı teyze amca bilezik takar


imkan varsa tabi bilezik. imkan yoksa yarımşar takmaya çalışın en az.
