[q]
(6) 

IT'cilere maaş sorusu

Bruce #1332723
kalabalık operasyon(250 kişi civarı), gerektiğinde mouse değiştirilecek şekilde help desk görevi, active directory-exchange server temelli, temel network konularına hakim, MySQL, XML, VoIP, Symantec Backup Exec, Load-Balancing, Server-Clustering'e aşina, akıcı ingilizce konuşan bir it'cinin ortalama maaşı nedir, ne olmalıdır?
uzman seviyesi title, 2 senelik tecrübe diyelim.
teşekkürler...


 

IT dediğin derya deniz. Fakat verdiğin detaylar dahilinde uzman dediğin kişi bana göre "ne iş olsa yaparım abi" adamı.

datnet

3000-4000 diyelim. Akıcı Ingilizce dışında çok katma değerli bi tarafı yok yaptığı işin.

roket adam

en az 5000 tl ama aklı olan it'ci bu kadar çok şeye bakmaz onu söyleyeyim. gerçi hoş bunları yaptıracak tek adam arayan şirket o kadar para vermez.

delidir yakalayin

Bu tanım bildiğin bilgi işlemci tanımı. Hiçbirisinde tam uzman olamamış, ne iş olursa yapar. Ankara piyasasında asgari ücretin biraz üzerini verirler. İstanbul piyasası 1.5-2 katı olabilir. Akıcı ingilizcesi varsa bu konularla harcanmasın zaten; kendisini geliştirsin, bir alanda uzmanlaşsın.

Abdurrahman

2.5

Tears of Devil

Böyle bir pozisyon olmaz. Load Balancing, Server Clustring yapacak adamdan aynı zamanda mouse değiştirmesi bekleniyorsa ve bütün işleri hakkıyla yapması isteniyorsa 7-9K olabilir.

Yok esas görvi IT Help desk olsun ama diğerlerini de yarım yamalak yapsın deniyorsa 3-4K'ya bu işi yapan (yaptığını sanan) birilerini bulurlar. Sonra sistemleri eline alınca aradaki farkı fazlasıyla başkasına verirler ama.

talasas
1

mobil görünümden çık