Zorlama bi soru olacak ama kafa karışık idare edin. Zorunlu askerlik olan Finlandiya, Almanya gibi ülkelere vatandaşlık alan birisi zorunlu askerliğe tabii mi? Örneğin daha çocukken Fin vatandaşı oldun, veya sonradan oldun diyelim askerlik işi nasıl olacak? Türkiye'de askerlik yapmış biriysen, orada bir daha askerlik mi yapacaksın gibi saçma sapan sorular işte.




 

o kadar çok alt maddesi var ki bunun
burada yaptı mı dövizli mi yaptı tam askerlik mi yaptı, ne zaman geçti orada mı yaşıyor burada mı yaşıyor...
mesela bi kuple buyur:
avukat24.de

niye ama

türkiyede zorunlu askerlik yaptiysan genelde yapman gerekmiyor.
ama dövizli ya da bedelli yaptiysan cogu ülke bunu saymiyor, tekrar yapmani istiyor. cürük raporu vs alabilirsin tabi cürüksen.

kuehles blondes

Yanlis bilgi vermeyin. Turkiyede bedelli askerlik yaptiktan sonra avrupa vatandasi oldum, hicbir zaman da askerlik durumumu filan sormadilar. Ab yasasi uyarinca askerlik zorunlu degildir, sadece isteyen yapar. Eskiden askerlik yapmak istemeyenler sosyal hizmet yapmak zorundaymis, o da artik kalkmis.

Iciniz rahat olsun kimse sizi turkiyedeki gibi zorla askere almiyor.

traktor

öncelikle Almanya'da vicdani ret var. Finlandiya'yi bilemiyorum.

vicdani ret gelmeden önce 27 yasina kadar Alman vatandasligina gectiyseniz, sizden askerlik yada sivil hizmet yapmanizi istiyorlardi. Eger türk vatandasi olarak askerlik hizmeti önceden yapilmissa da Almanya'da muaf oluyordunuz, hicbir seye gerek kalmiyordu.
27'den sonra vatandas olanlara Almanya hicbir sey sormuyor zaten.

Yunan-türk vatandasliklari falan olan birisi varsa ona sormak lazim, yunanistan tarzi ülkeler cok siki askerlik mevzularinda.

antopoloji kusu
1

mobil görünümden çık