Neden kült bir film haline geldi? Hangi noktalara temas etti, hangi duyguları uyandırdı ki seyircide böyle izler bıraktı? Altan karakterini merkeze alan hikayeyle seyircinin kendi hikayesini bağdaştırdığı ve hayatta “kaybetmeye” kendine has başka bir bakış geliştirdiği için mi? Milyonlarca dolar harcayıp aynı duyguları yakalamaya çalıştığı filmler bile böyle görece az bütçeli, yalın ve minimal sayılabilecek bir filmin üstüne çıkamıyor. Hatta orta metrajlı devamını çekmeye niyetli Cem Yılmaz.

Son filmlerinde referans verecek, gönderme yapacak, replikleriyle akılda kalacak, kimilerine göre Cem Yılmaz’ın hâlâ en iyi filmi sayılabilecek kadar filmi güçlü kılan şey ne sizce?


 

En diptekilere "en azından hayattayız be abi. bu da bir şey" dedirttiği için.

deveyi diken adamin ta kendisi

halkımız sefil olduğu için kendine yakın bulduğu şeyleri sever.

datnet

altan bir şehir kaybedeni, ailesi, abisi, babası, arkadaşları, işi vs rast gitmiyor burada altan'ın suçu çok ama bazen durumlardan da kaynaklı şeyler ortaya çıkıyor.

altan'ın her negatif durumunda insan kendisini o sahnede görebiliyor. babasıyla, karısıyla, abiysiyle tartışırken veya bar acıcam abi ama para yok derken ki durumuna kendisini koyabiliyor.

bu sebeple insanın içinde olabildiği bir film. bilemiyorum dddkd belki en çok duyduğun sözdür kendi hayatında.

hokkabaz da aynı kalitede bir filmdi bana kalırsa.

ben diğer filmlerinde bu kaliteyi göremedim. gora arog zaten izle geç türünde filmlerdi.

dedim dedim de kime dedim

Bence samimi bir film olduğu için bu kadar çok seviliyor.

mayday

yokyok corbasi gibi bir film oldugundan bence. ince espriler, iyi oyunculuk, cem Yilmaz-mazhar alanson'un uyumu, Ceyda Duvenci'nin ennn ta$ oldugu zamanlar, siyah 911, bodrum, her turk gencinin icinde olan kafe/bar acma istegi..

cooperr
1

mobil görünümden çık