[q]
(6) 

Yol bisikleti

oyle #1330797
Tecrübesi olan var mıdır? Bir günde en fazla kaç km yapılabilir?




 

biz 130 km yaptık yarış bisikleti de değil, bisiklet sporcusu da değiliz, bisikletlerimiz yol bisikleti de değildi.

killerbee

hangi amaçla ne yapmak istediğinize bağlı. 1-2 molayla istanbul'dan bodruma giden de var. en kötü 25 ortalama tutturduğunuzu düşünüp kaç saat süreceğinize göre çarpın.

habarbey

330 km bir günde. giresun merkez - hopa merkez arası. amaç sarp sınır kapısına gidip oradan dönmekti ama oradan dönüşüm zor olacak diye bırakmak zorunda kaldım. zaten halim de kalmamıştı.

Tears of Devil

bisikletin kalitesine gore degisir. gercekten kaliteli bir yol bisikleti ile gunde 500-600km yapmak olasi.

crucio

İlk turumda 75km yapmıştım, @habarbey'in dediği gibi ortalama 18-25km yapsanız oradan hesaplayın, subjektif bir şey aslında.

birfincankahvedahaisteyenadam

Saatte 30 km/s ortalama hiz tutturulsa ( ki dumduz yolda dahi bunu yapmak zordur, 170-180 watt ortalama guc uretmek gerekir ) 500-600 km yol icin 16-20 saat surus yapmak gerekir. Time trail bisikletleri ile dahi 24 saatlik surus rekoru 800 km.
en.wikipedia.org

Mantikli konusmak gerekirse, aliminyum kardo 10-12 kiloluk ortalama bir yol bisikleti ile duz yolda ufak molalar ile saglikli bir insan 6-8 saat surusle 120-150 km arasi surus yapabilir. Bunu yaparken bol bol su icmek, 1.5 - 2 saatte bir vucuda enerji depolamak icin atistirmak ve en onemlisi surucusune gore duzgun ayarlanmis bir bisiklet sart.

whisky
1

mobil görünümden çık