[q]
(3) 

Spor ve besin destegi

nax #1329490
Herkese merhaba.
Baslangic seviyesinde (daha once spor yapmamis) biri icin besin destegi/ yeme icme programi bir gereklilik mi yoksa para tuzagi mi?
Spora baslayacak (salona yazilacak) kisinin profesyonel seviyede vucut gelistirici olma veya fit olma vs gibi bir iddiasi yok. Sadece masabasi hayatina biraz hareket ve saglik katmak istedigi icin spora baslayacak.


 

multi vitamin şart bence

hasmetizm 2046

Ben öyle bir ise girmedim neden vitamin vs takviye alınıyor açıklama yaparsanız ben de bilgilenmiş olurum. Zayıflamak için gittiğimde akşam yememeye şeker cips türevi şeylere dikkat ettim bir de sporcu klasiği protein almaya. 5 6 kilo vermek yeterliydi benim için zaten ilk aydan sonra sadece saglik- hareket olsun diye gittim.

sen gibi

Ne amaçladığınıza ve yeme alışkanlıklarınıza göre değişir.
Örneğin zayıfsınız ve kilo alamayan bi yapınız varsa faydalı olabilir. Kilolu iseniz ve yediğiniz yarıyorsa gerek yok.
Spor öncesi ve sonrası beslenmenizde problem varsa faydalı olur, bu konuda sıkıntınız yoksa pek gerek olmaz.
Birçok değişken var. Örneğin günlük yeterli miktarda protein alıyorsanız zaten aldığınız fazla protein takviyesi çöptür. Bunların hesaplarını internette bulabilirsiniz.
Bu arada kilo verme amaçlıysa antremandan en az 1-2 saat önce hatta acıkmaya başladığınız zamanlarda girmeniz yararınıza olur. Ve en önemlisi yediklerinizi ölçülü olarak tüketin.

Edit: bu arada proteinden kastım kaliteli proteinlerdir. Yani hayvansal

neysene
1

mobil görünümden çık