Şu silindirli Fred Çakmaktaş arabaları var ya, asfalt döktükten sonra düzeltmek için kullanılıyor. O silindirlerin içi beton, kum filan dolu mu yoksa boş mu oluyor? Eğer boşsa, o araçlar iyice ağır olsun diye bir yerlerinde ekstra bir ağırlık var mıdır?




 

iş makinalarının pek azına ağırlık takarlar, taksalar da balans için öne veya arkaya takarlar. ağır olmasını istedikleri için arka ve ön kısımları(kaporta) döküm ve oldukça kalın demir/çelikten yapılır. ayrıca şase de çeliktendir.

ayrıca silindirler de 4 5 çeşide ayrılıyor.

silindirlerin silindir kısmı zaten et kalınlığı yüksek ve çelik, içinde de genelde vibrasyon yapması için gerekli mekanik bölüm olur.

killerbee

O büyükler ortalama 10 ton, ki 20 tona kadar olanlar da var. Silindirin içinin boş olacağını sanmam yoksa bu ağırlığı nasıl elde edecekler?

Fakat öyle kum vs filan değildir, demirdir komple ağırlık.

John Bloor

silindirlerin içi boş.
çalışacağı zaman suyla doldurup ağırlaşması sağlanıyor.
emin değilim ama aklımda böyle birşey kalmış

aslindasorunumpsikolojik

eğer su dolduruluyorsa asfaltın sıcak olması ve basınçla beraber daha da ısınmasını engellemek için gömlek görevi görmesi için olabilir.

bildiğimiz çelikler 110 dereceden sonra özelliğini kaybetmeye başlar.

özellikle takım çelikleri

killerbee

Baya bi kalın sac, içi boş.

[GODDARD]

Ustteki yorumlar yanlis. Silindirlerin icerisinde basincli kompresörler var. Donuslerde yuksek basincla acilip kapanan kompresörler silindire surekli bir titresim saglar. Bu titresimler de silindirin uyguladigi baski kuvvetini artirir.

hepbiarayisicinde
1

mobil görünümden çık