[q]
(4) 

Sulu Boya

yaraticinick #1328826
Sulu boya resim cizmek istiyorum, videolari izliyorum surekli cok hosuma gidiyor.
Ama hicbir resim gecmisim yok ve beceriksizim biraz. Nereden baslayayim, kursa mi gideyim?

Var mi sifirdan resim cizmeyi ogrenip bunu kendine hobi edinen?

 

Suluboyada biraz detay var, wet on dry, wet on wet gibi farklı teknikler farklı efektler yaratmanızı sağlayabiliyor. Kontrolü de biraz zor. Videolar falan ne kadar işinize yarar bilmem. Önce biraz renk teorisi falan da çalışmanız iyi olur belki. Ben pek beceremedim gerçi, o yüzden zor geliyor olabilir.

sopiro

Ben de beceremedim. Heves kırmak gibi olmasın. Kurs değil ama workshoplar var iki günlük. Mutlaka katılım sağlayın.

kablelvuku

benim resme biraz yatkınlığım var ama ben de istediğim kadar başarılı olamadım youtube ile. ustasından öğrenmek lazım.

j lithium

valla nereden başlayayım derseniz karakalemden başlayın derim. hayır öyle tıpkısının aynısını çizecek kadar değil, oran orantıyı, espası vs öğrenip kağıda aktaracak kadar çizseniz yeter. ardından renk bilgisi de gerekiyor tabi. vörkşop falan iyi hoş da bilmeden kırmızıyla yeşili karıştırınca güzel olmaz. onun için de en ekonomiği guaj boyayla çalışmak. ucuzundan olsun derseniz halk eğitimin falan resim kursları varsa ona yazılın. suluboya kontrolü zor ve geri dönüşü pek olmayan bir teknik ama çok serbest olduğu için hataları daha kolay kapatabiliyorsunuz da.

ek olarak karakalemden başlayın dememin sebeplerinden biri de ne çizerseniz çizin ilk olarak kurşun kalemle kağıda üstün körü aktarmanız gerekecek. bunun yanında line&wash denilen bir teknik de var. ayrıca yağlı kuru boyalarla da suluboyayı kullanabiliyorsunuz vs vs her halükarda elinizin kalem tutması sizin için daha iyi.

bu arada kullandığınız malzemede çok etki eder işinize. dolar avro fırlayınca fiyatlar da katlanmış tabi. şimdi baktım da bizim okuldayken kullandığımız schimincke academie 24 lü 500 - 600 tl ye satılıyor, oha amk. biraz temelleri öğrendikten sonra van gogh 12 li alın 100 tl civarı şu an, işinizi görür. bir de malzeme almadan önce çıkın araştırın, fiyat farkı çok fazla internette.

issiz karga
1

mobil görünümden çık