[q]
(14) 

pkk için

sabenburak #1328613
terör örgütü demekten kaçınıp silahlı militanlar diyen birisi neyi amaçlamaktadır tam olarak, nedir fikriniz?




 

terörün politik bir kavram olduğunu düşünmektedir.

biravekahve

pek sempatizanı.

giovanne

Uyesidir.

acemi

Sempatizan uzak dur

opitseri

Sempatizandır.
(Bkz: gerilla)

neysene

pkk'ya pekeke der mesela o

ssiradanbirigibi

sempatizandır yada yan kollarına üyedir. 155'i ararın.

false pretension

Haysiyetsizliği şiar edinmeyi amaçlamaktadır.

Delay Fuze

teroristtir.

crucio

Dombilidir, taocudur.

dox

benim karsilikli konustugum birisi ise ben duzeltirim, elmaya armut denmez. hani bazi tartismali konular vardir hayatta ama pkk nin bir teror organizasyonu olup olmadigi bunlardan degildir. bunlar kurt degil masa dersin anlarim, amaci sudur degil budur dersin yine olabilir ama terorist mi degil mi diye bir tartisma olamaz, cunku sagolsunlar terorist olarak butun krilterleri sagliyorlar.

mavicorap

genelde bunu iki grup yapar, birincisi zaten söylenmiş.

ikincisi de arabulucu olma ihtimali görüp taraflar arasında niteleme yapmak istemeyen bürokrat grubu. bunlar "iki tarafa da eşit mesafede duralım ki, yarın bunlar masaya oturursa bize de iş çıksın" kaygısıyla hiç niteleme yapmaz, sadece durumu tespit eden nitelemelerle yetinirler.

edit: "pkk terör örgütüdür" demek bir yorumdur. Bence doğru bir yorumdur. Fakat sen eğer -olası bir- ateşkes görüşmesine arabuluculuk etmeyi düşünüyorsan bu tip yorumlardan kaçınmalısın. Arabulucunun tarafsız olması şarttır.

babilbaligi

PKK'yı şirin göstermek, terörist dememek için çırpınıyordur. Hiç şüphe yok ki sempatizanıdır.

Çevremde çok fazla hdp ve pkk destekçisi var, akrabalarım içinde de. Emin olun aşırı yobazlar, irticadan ve aşırı dincilerden çok daha tehlikeliler.

Burada da eminim pkk sempatizanı vardır, eyvallah ne yapsak düşüncelerini değiştiremeyiz.

Ama tek bir şey söylemek istiyorum;

Kardeşim bu örgüt sadece güvenlik güçleriyle çatışan bir örgüt mü? Eğer cevabınız evetse tamam, gerilla diyelim, militan diyelim.

Ama diyebiliyormuyuz ki "PKK hiç sivil öldürmemiştir, hiç öğretmen öldürmemiştir, hiç işçi öldürmemiştir, hiç hedef gözetmeden bombalı saldırı yapmamıştır"

Bunu diyebiliyor muyuz?

Hayır, o zaman buz gibi terör örgütüdür PKK.

John Bloor

Örgütleri sınıflandırırken kullandıkları yönteme göre mi sınıflandırıyoruz yoksa amaçlarına göre mi? Mesela siyasi parti diyoruz, amaca göre sınıflandırma; siyaset yapmak için kurulan örgütlenme diyoruz, miting örgütü demiyoruz. Terör örgütü diyince de sanki örgüt şamata olsun, gırgır olsun diye terör yapma amacıyla kurulmuş gibi bir algı oluşuyor bende, halbuki terör amaç değil kullanılan yöntem orada. Tam olarak sorunun cevabı olmadı ama konunun PKK vs. değil de gramer açısından ilginç bir yanı var.

Gerçi o açıdan silahlı militanlar çok daha kötü bi tanım, o yüzden arkadaşının temel motivasyonunun gramer olmadığını söyleyebilirim.

plutongezegendegilmi
1

mobil görünümden çık